l1
l2


 

Újabb fiatal kapja meg az M-Sport Fiesta WRC-jét

Január 14.
Tovább bővíti fiatalokkal WRC csapatát az M-Sport Ford– napjaink egyik legígéretesebb brit tehetsége, az eddig jobbára a WRC2-ben pallérozódó Gus Greensmith is megkapja a lehetőséget, hogy a legnagyobb között is próbára tegye magát.

A britek egyik fiatal tehetsége, Gus Greensmith idén akár tizenhárom világbajnoki futamot is betervezhet magának – a 22 éves versenyző ugyanis tíz futamon egy R5-ös Fiestával borzolhatja a kedélyeket a WRC2-esek mezőnyében, és a jelenlegi tervek szerint akár három alkalommal a legcombosabb Fiestát, a WRC változatot is megkaphatja.

Ami biztos, hogy Greensmith első fellépésére a Fiesta WRC-vel májusig kell várni, a királykategóriás bemutatkozásra a szezon első európai murva állomásáig, a Portugál Rally-ig kell várni, a folytatásról csak ezt követően döntenek a felek.

Gus az ismerkedés első fázisán már túl van, tavaly novemberében ugyanis már kipróbálhatta a Fiesta WRC-t a Greystoke erdőben. "Tavaly ugyan mentem pár kilométer a Fiesta WRC-vel, de sem teljes tesztet, sem futamot nem tudtam még le WRC-ben." - mondta a brit az autosport.com-nak. "Portugáliát megelőzően egy napot fogok tesztelni, és ha minden jól alakul, akkor lehetséges, hogy még egy-két futam erejéig megkaphatom az M-Sport legerősebb fegyverét. Természetesen mindent el fogok követni a nagyok között, de elsődleges célom továbbra is a WRC2-es bajnokság, ahol szeretnék minél több futamgyőzelmet szerezni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

33