l1
l2


 

Hivatalos: A Hyundai leigazolta Sebastien Loeb-öt

December 13.
Beigazolódott a pletyka - Sebastien Loeb és Dani Sordo osztozkodhat a Hyundai Motorsport harmadik WRC autóján a Rali Világbajnokság jövő évi szezonjában. A kilencszeres világbajnok két évre kötelezte el magát újdonsült csapatához, és a tervek szerint 2019-ben hat futamon ülhet bele az i20 Coupe WRC-be.

Szerdán már külföldi hírforrások csepegtettek információkat arra vonatkozóan, hogy Sebastien Loeb a Hyundai egyenruháját öltheti magára jövőre, ám csütörtök kora délutánig még várnunk kellett a hivatalos bejelentésre. Nos, a hír tényleg igaz, a kilencszeres világbajnok aláírta a szerződést két évre az alzenaui egyesülethez. Loeb a harmadik autót kapja majd meg 2019-ben, mely szezonban Dani Sordo-val fog osztozkodni. A francia hat rajthoz állást kapott, míg a maradék nyolc állomás Sordo számára adja meg a lehetőséget.

A kétéves szerződés részeként Loeb tehát a 2019-es szezonban hat versenyen bizonyíthat a Hyundai i20 Coupe WRC-ben Daniel Elena segítségével, a januári Rallye Monte-Carlo-tól kezdve. A 79. elsőségét Spanyolországban megünneplő francia úgy tűnik, újból erőre kapott és ég benne a bizonyítási vágy a rali keretein belül.

Sordo számára a szerződés további egy éves hosszabbítással lett kiegészítve, melynek köszönhetően a spanyol immáron hatodik szezonját kezdheti meg 2019-ben a csapattal. Társa Carlos del Barrio lesz, akivel már idén is több dobogós eredményt ünnepelhettek meg. A következő szezonra vonatkozó pontos menetrendet még meg kell határoznia a csapatnak, de nagy valószínűséggel márciusban kezdhet Sordo Mexikóban.

Loeb és Sordo 2007 és 2010 között már voltak csapattársak, ám most picit módosul a forma, hiszen egymást váltva szeretnék hozzásegíteni a márkát a konstruktőri elsőséghez. A Hyundai állandó két versenyzője nem kérdés – Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen minden egyes világbajnoki megmérettetésen ott toporoghat a rajtnál. Hayden Paddon-ra vonatkozóan a Hyundai Motorsport mondhatni egy nyílt párbeszédet folytat, hogy megvitassák a csapattal való közös jövőbeli részvételének lehetőségeit.

Sebastien Loeb: "Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, hogy Daniel és én hat világbajnoki futamon lehetünk ott a Hyundai Motorsport színeiben 2019-ben, rögtön a Monte-Carlo ralival kezdve. A spanyol győzelem ebben a szezonban újra felébresztette a vágyamat, hogy a rali világbajnokságban folytassam a küzdelmeket. A Hyundai-hoz való csatlakozás új kihívást jelent számunkra. Nagy hatással volt rám a csapat megközelítése és a sikerhez való hozzállása. Úgy érzem, hogy Thierryvel, Andreassal és Daniellel együtt nagy segítségére lehetünk a csapatnak. A Hyundai i20 Coupe WRC bizonyított győztes, és tudjuk jól, hogy rendelkezik olyan potenciállal, mellyel ott lehetünk az élmezőnyben."

Dani Sordo: "A Hyundai Motorsport különleges a számomra, ezért kifejezetten örülök, hogy továbbra is a csapattal együtt folytathatom a versenyzést. Az évek során jó emlékeket gyűjtöttünk, és Carlos mellett, úgy érzem, hogy a 2018-as szezon az egyik legversenyképesebb évadom volt. Tudjuk, hogy amikor a dolgok a mi javunkat szolgálják, valóban erősek lehetünk. Sebastien csatlakozása egy más világot jelenthet az egyesületnek, hiszen személyében egy igen tapasztalt és erős versenyző érkezik hozzánk."

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Michel Nandan: "Sebastien bejelentése rendkívül fontos a Hyundai Motorsport számára, és örömmel vettük, hogy kétéves szerződést írt alá. Egy igen nagy értékű és tapasztalt versenyző ő, aki jövőre új színt hozhat a csapatba, úgy gondolom, eredmények tekintetében is. Célunk 2019-ben nem lesz más, mint az első hely! A személyzet összetétele 2019-ben tökéletesen tükrözi ezt a törekvést. Örülünk továbbá, hogy Danival is sikerült megegyeznünk, és az öt éve megkezdett kapcsolat folytatódhat. Hayden sokat jelent számunkra, így vele még mindig folynak a tárgyalások, hogyan tudnánk együtt dolgozni 2019-ben."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33