l1
l2


 

Bottas Fiesta WRC-vel megy az Arctic Rallyra

December 11.
Újabb Forma 1-es futamgyőztes próbál szerencsét a rallysportban, a világbajnok Mercedes istálló finn versenyzője, Valtteri Bottas a legendás finn szezonnyitón egy Ford Fiesta WRC-vel és a kétszeres világbajnoki Timo Rautiainen-nel indul harcba

Január utolsó hétvégéjén kerül sor Finnország bajnoki szezonnyitó futamára, az északi sarkkör vidékén megrendezésre kerülő Arctic Lapland Rallyra. A futamot az elmúlt években mindig is nagy érdeklődés övezte és ez a szervezők legnagyobb örömére jövőre sem lesz másképp – az első neves résztvevőről a finn rali világbajnoki futam hivatalos oldalán olvashatunk pár sort. A havas-jeges versenyen igazi világsztárral gyarapodik a mezőny, hiszen rajthoz áll az a Valtteri Bottas, aki a Formula 1-es Mercedes istálló tagjaként háromszoros futamgyőztesnek vallhatja magát.

Immár nemcsak a részvétel ténye, hanem csapata összetétele ismert – Bottas egy Ford Fiesta RS WRC-vel vághat neki a lappföldi pályáknak, amiben segítségére egy nagyon elismert navigátor, Timo Rautiainen lesz, aki Marcus Grönholm mellett két világbajnoki címet szerzett. Rautiainen, csak úgy, mint korábbi társa, már visszavonult az aktív ralis élettől, ám e lehetőséget ő sem szerette volna elszalasztani mindazok ellenére, hogy Grönholmon kívül más mellé csak ritkán ült be navigálni. A világbajnok társon kívül élete során csupán két versenyző akadt, akiknek segítségére volt versenyautóban.

"Egy nem mindennapi lehetőséggel találhatom szembe magam, melynek köszönhetően betekintést nyerhetek résztvevőként a rali világába." - osztotta meg gondolatait a finn oldalon Bottas. "Tényleg köszönöm mindazoknak, akik lehetővé teszik ezt a szereplést."

Az autó típusa ugyan már hivatalossá vált, de a Ford külseje még tervezés alatt, így egy pár napot még kell várnunk arra, hogy leleplezzék a designerek azt a Fiesta WRC-t, mellyel Valtteri Bottas 2019. január 24-26. között bizonyíthat az Arctic Lapland Rally-n.

A verseny közönsége számára mindazonáltal egyáltalán nem természetellenes, hogy Forma 1-es pilótát láthatnak a havas pályákon, korábban Mika Hakkinen és Kimi Raikkönen is tiszteletét tette a versenyen.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33