l1
l2


 

Milánóban pózolt a Rally VB

December 6.
Parádés környezetben igyekeztek újabb rajongókat szerezni a Rally Világbajnokságnak és a Monza Rally Shownak a sorozat és az esemény szervezői, a négy gyári csapat egy-egy WRC autója Milánó szívében bukkant fel egy rövid időre, majd a Monzai versenypálya felé vették az irányt.

A Monza Rally Show minden évben rejt magában valami különlegességet, és a szervezők e jó szokást idén sem feledik - bemelegítésként Milánó központjában a Toyota, a Hyundai az M-Sport és a Citroen autói hívták fel magukra a figyelmet, ám a hétvégi verseny alatt világbajnoki résztvevők is feltűnnek majd a rajtnál.

Milánó történelmi városközpontjában található székesegyház lenyűgöző hátteret nyújtott, ahol az FIA Rali Világbajnokság valamennyi gyártója tiszteletét csütörtökön reggel. Olaszország A divat fővárosában a karácsonyi bevásárlás miatt nagy volt a nyüzsgés, így az autók kiállítását követően a tömeg azonnal körbe vette a gyönyörűséges új generációs WRC-ket. A Citroen C3, a Ford Fiesta, a Hyundai i20 és a Toyota Yaris WRC emlékezetes fotózási lehetőséget biztosítottak a világhírű téren, hiszen nem mindennapi lehetőség egy ilyen kombót együtt elcsípni. Természetesen aki csütörtökön a helyszínen mégsem ért rá szemügyre venni a csodákat, annak a hétvége folyamán lesz még lehetősége, hiszen a szervezők megerősítették, hogy a 40. Monza Rally Show hétvégéjén végig ki lesznek állítva a rali világbajnokság gyári csapatainak WRC autói.

"Ez egy nagyon különleges lehetőség a Rali Világbajnokság számára." - jegyezte meg Oliver Ciesla, a sorozat első embere. "Olaszország egyik jelentős városában mutathatjuk be az autókat, ahol több tízezer érdeklődő veheti szemügyre a világbajnokság főszereplőit."

A nézők és érdeklődők kiszolgálása azonban nem ragad meg csak a monzai megjelenésnél, ugyanis a szervezők a 2019-es finn futam előtt Észtországban szeretne élményeket adni az érdeklődőknek, ám ezek előtt még a januári birminghami parádé vár az autókra, versenyzőpárosokra és a csapatokra egyaránt.

A monzai autózásra visszatérve a hétvégén világbajnoki szereplőkkel is találkozhatunk. Az M-Sport versenyzője, Teemu Suninen érkezik a december 7-ei rajtvonalhoz, aki elsőként autóztatja meg legújabb társát, Marko Salminen-t.

Természetesen nem marad távol az eseménytől a többszörös MotoGP bajnok, és egyben hatszoros Monza Rally Show győztes Valentino Rossi sem, aki Ford Fiesta WRC-vel borzolja majd a kedélyeket. A kilencszeres motocross világbajnok Tony Cairoli egy Hyundai i20 WRC-ben, míg a WRC2 állandó szereplője, Simone Tempestini egy Hyundai i20 R5-ösben teljesíti a hétvégét, aki komoly mezőnybe csöppent, hiszen nem kevesebb, mint 64 R5-ös autó mérkőzhet meg egymással, WRC autóval pedig 19 páros szállhat harcba.

Monza Rally Show nevezési lista

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33