l1
l2


 

Vadonatúj Fiestát kapnak a juniorok a VB-n

December 6.
Büszkén leplezte le legújabb fegyverét az M-Sport, Malcolm Wilson csapata elkészült a Ford Fiesta legújabb R2-es versenyautóját. A lengyelországi gyárban készülő autók egyliteres turbós motort kapnak, a versenyzők hozzávetőlegesen 200 lóerővel gazdálkodhatnak.

Az M-Sport Poland büszkén mutatta be az új EcoBoost meghajtású Ford Fiesta R2-est - az első olyan autót, amelyet az FIA legutóbbi R2 szabályozásaihoz terveztek, és amely az első olyan modell melyet a csapat legkorszerűbb technikai létesítményében, Krakkóban fejlesztettek.

A Ford Kölnben gyártott közúti Ford Fiesta ST-Line alapján az M-Sport Poland a Ford Motor Company-val együttműködve jelentős pénzügyi támogatást nyújtott a projekt számára. Az újra tervezés ellenére a Fiesta megtartotta kezdeti filozófiáját, mely szerint a fiatalok támogatása és a tehetségek felkutatása a cél – a Ford, az M-Sport és az FIA közös terve, hogy a fiatal tehetségeket megtalálják és felkarolják.

A motor teljesítménye jelentősen javult, csak úgy, mint a sebességváltó és a felfüggesztés. Minden jelentős elem átgondolásra és fejlesztésre került, és a szigorú szabályozásokat figyelembe véve jött létre született meg az M-Sport lengyel központjában, Krakkóban. A Fiesta 999 köbcentis turbós EcoBoost motorral van szerelve, mely 200 lóerős teljesítményt rejt magában. Az új felfüggesztés Reiger alkatrészeket tartalmaz, az Eibach rugók pedig kemény vagy puha opcióval büszkélkedhetnek. További információk a Műszaki specifikációban találhatók, melyek alapján ha szimpatikus az autó, akár már ma is leadhatjuk rendelésünket.

Maciej Woda, az M-Sport Poland igazgatótanácsának a tagja elmondta: "Az új Ford Fiesta R2 óriási előrelépést jelent és az M-Sport Poland minden tagja rendkívül büszke a fejlesztésre. Ez az első autó, amelyet Krakkóban terveztek és fejlesztettek ki, és hatalmas erőfeszítés, szenvedély és lelkesedés járult hozzá ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen. A cumbriai központban dolgozó mérnökökkel való információcserét követően megpróbáltunk egy igen erős és innovatív autót megvalósítani.

A Fiesta R2 fő filozófiája továbbra is fennmarad - a jövő csillagainak a tökéletes lehetőséget adja, mely során megmutathatják, mire képesek karrierjük korai szakaszában. A teljesen új Fiesta a jövő évi Junior Világbajnokság alapját fogja képezni, izgatottan várom, mit hoznak ki belőle a fiatalok."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33