l1
l2


 

Az M-Sport befogadná Loeb-öt

November 4.
Az ötszörös világbajnok távozása után a kilencszeres világbajnokra vetett szemet az M-Sport Ford. Malcolm Wilson szerint a spanyol futam ismét megmutatta Sebastien Loeb potenciálját, és akár adna is neki egy harmadik Fiestát jövőre, néhány verseny teljesítésére.

A kilencszeres rali világbajnok, Sebastien Loeb jövője még közel sem tisztázott, miután a Peugeot lehúzza a redőnyt a Rallycross Világbajnokságon, mindezek mellett pedig a jelenlegi felállás szerint a francia versenyző a januári Dakar kilométereket is csak privát színekben teljesítheti. Az elmúlt hétvégén történtek azonban egyértelműen megerősítették a Loeb-ben rejlő potenciált, hat év után Spanyolországban ismét a dobogó legfelső fokára küzdötte fel magát. A francia Rally VB programja az idei évben három futamra korlátozódott, és bár az első kettő, alakulhatott volna jobban is, Loeb Mexikóban és Korzikán is az élmezőnyben autózott, Spanyolországban nem volt nála gyorsabb.

A PSA Csoport vezérigazgatója, Carlos Tavares rámutatott arra, hogy Loeb továbbra is szerződésben áll a francia konszernnel és a Citroen vezérigazgatója, Linda Jackson is elmondta, hogy jövőre is szeretnének munkát adni a legendának.

A tények azok tények, ám mindenki tervezhet – Malcolm Wilson már biztos, hogy elveszítette a jelenleg hatodik világbajnoki címére hajtó Sebastien Ogiert. Versenyzője a Citroen-hez távozik, lényegében pedig akár csere is történhetne, hiszen Wilson szívesen látná a csapat háza táján a kilencszeres világbajnokot.

"Mindig is nagy rajongója voltam!" - mondta Wilson az Autosport.com-nak. „Egy hosszabb szünet után az idei évben Sebastien (Loeb) ismét megmutatta, hogy még mindig megvan benne a rali iránti szenvedély és potenciál. Ki tudja, mit hoz a jövő, de nem titok, hogy szívesen látnám az autónkban.”

Loeb elismerte, hogy a spanyol győzelem jelezte számára, hogy még mindig van keresnivalója a rallysportban, és még elképzelhetőbbé tette a 2019-es folytatását, ugyanakkor nyilvánvalóvá tette azt is, hogy nem akar teljes szezont futni. Wilsont azonban ez sem zavarja, az M-Sport atyja nyitott a részmunkaidős együttműködésre is. "Megértem az okokat, amiért nem akarja az egész évet végigcsinálni." - mondta Wilson.

Sebastien Loeb számára 2005-ben nyílt lehetőség M-Sport tesztre, abban az évben, amikor a Citroen jövője kérdéses volt. Egy évvel később azonban a Kronos Racing színeit képviselve a francia márkánál maradt.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33