l1
l2


 

Ogier: "Fogadtam is volna Loebékre"

Október 31.
Sebastien Ogier nem titkolt célja a győzelem volt Spanyolországban, azonban az ötszörös világbajnoknak ezúttal a második hely jutott ki. Ennek ellenére a katalán megmérettetés meghozta az eredményt, hiszen az összetettbeli táblán újból átvette a vezetést az M-Sport Ford francia versenyzője.

Sebastien, egy nagyszerű eseményen vagy túl, melynek következtében Ausztráliában az első helyről rajtolhatsz – mennyire vagy elégedett a hétvégével?

Ogier: "Jól érzem magam a spanyol kilométerek után. Egészen sok történéssel zajlott le a hétvége. Tudtuk, hogy a pénteki második rajtpozíció nem előnyös, hiszen még mi is javában takarítjuk a pályát. Valójában az volt, amire számítottunk. Szombaton azonban aszfalton az eső után rengeteg minden történt, nemcsak velem, hanem versenytársaimmal is. Ott nagyon messze volt, ám számára mégsem kedvezett az aszfalt – csak hallottam a defektről, nem láttam, pontosan mi történhetett. Nagy harcban voltunk végig a dobogós helyekért, és egészen az utolsó méterekig próbáltunk küzdeni.  Végül a győzelem elmaradt, de 22 ponttal gazdagabbak lettünk. A kérdésedre visszatérve, boldog vagyok, hogy Ausztráliában első lehetek, még ha nem feltétlen kedvező pozíció is. Kemény menet lesz, ahol természetesen nekünk is lehetnek problémáink, nemcsak a többieknek. Még szeretném elmondani, hogy minden tiszteletem Sebastien-é és Daniel-é, hogy egy ilyen hétvégét tudtak le. Lenyűgözőek voltak, mindazok ellenére, hogy benne volt a pakliban a győzelmük. Őszintén szólva a rajt előtt fogadtam is volna rájuk. Egy szó mint száz, gratulálok!"

Láttuk, felugrottál a motorháztetőre Seb-hez...

Ogier: "Abban a pillanatban úgy éreztem, meg kell tennem, nem tudom... szerintem ez egy természetes gesztus. Nagyon tiszteljük, nagy küzdelmet tudtunk le, és mindketten élveztük a hétvégét. Szerintem alap, hogy gratulálunk a győztesnek."

Vasárnap reggel intenzív harc volt – mennyire volt a fejedben a kemény keverékű gumiabroncs?

Ogier: "Az igazság az, hogy egy pillanatig sem gondoltam rá. Valójában mindegyik versenynapon olyan információk  birtokában voltunk időjárás tekintetében, amelyekre utólag visszagondolva tévesek voltak. Minden egyes alkalommal rossz döntést hoztunk abroncsok tekintetében, kivéve az utolsó kört."

Csak három pont választja el Thierry-t az első helyedtől. A következő rajtig mit tudsz ennek érdekében tenni?

Ogier: "Nem hiszem, hogy fizikailag túl sokat, inkább megpróbálok sokat lenni a családdal, és amennyire csak lehet feltöltődni. Lesz bőven tennivaló Ausztráliában, és az esély megvan a következő bajnoki címre."

Julien, hogy érzed magad újból az összetettbeli első helyen?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Szerintem Seb mindent elmondott arról, ahogy érezzük magunkat. Tudjuk jól, hogy Ausztrália nehéz lesz, de megkönnyíti a dolgunkat a tudat, hogy az autóval ezen a hétvégén is elégedettek voltunk. Bizakodva tekintünk az utolsó futamra, ahol egyértelműen keményen kell majd küzdenünk."

Milyen látni Daniel-t (Elena) magad előtt?

Ingrassia: "Örülök annak, hogy újból itt vannak közöttünk, régen találkoztunk már. Maga a fickó hihetetlen, hiszen nagy dohányos, nem sportol semmit, és mégis leiskolázott minket. :)"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33