l1
l2


 

Sainz és Moya lesznek a Red Bull TV spanyol szakértői

Október 24.
Készen áll a spanyol VB futamra a RedBull TV stábja is – az ingyenes közvetítésekkel kedveskedő online csatorna a szezon utolsó előtti állomásáról is élő bejelentkezéssel készül, a hétvége során pedig olyan kiválóságok kalauzolnak minket, mint Luis Moya vagy éppen Laia Sainz.

A Rali Világbajnokság fokozódó izgalommal közeledik a szezon végéhez – három esélyese is van a sorozatnak, akik a mindent eldöntő ausztrál kilométerek előtt Spanyolországban még elosztogathatják egymás között az értékes bajnoki pontokat. Sebastien Ogier egy nagyszerű walesi győzelemmel, hét ponttal van csupán elmaradva az élen álló Thierry Neuville-től, míg az előző állomáson idő előtt búcsúzó Ott Tanak sem szeretné feladni az év végi elsőség reményeit. E trió mellett érdemes lesz a Citroen háza táján is nézelődni, hiszen a franciáknál feltűnik majd a kilencszeres világbajnok, Sebastien Loeb, aki idén harmadszor öltheti magára a WRC-s egyenruhát.

RALLYRACC CATALUNYA – A DURVA ÉS A SIMA FELÜLET TALÁLKOZÁSA
A spanyol futam központja Salou tengerparti üdülőhelyén helyezkedik el, nem messze Barcelonától, de nincs idő napozgatásra sem a versenyzőpárosoknak sem a csapatoknak, akiknek a WRC egyetlen igazi vegyes felületű eseményével kell szembenézniük.

A rali első teljes napja közepes sebességű kavicson történik, melynek körülményei legjobban a szomszédos Portugáliához hasonlíthatóak.

Szombaton és vasárnap az aszfaltos utak jutnak főszerephez. Pontosabban a szuper sima aszfalt, az a felület, amitől ez a futam a legismertebb. A résztvevők többsége kedveli, ám a murváról aszfaltra való váltással azért még meg kell küzdeniük a szárnyalás előtt.

Mielőtt az autók aszfaltra készen állnának, a csapatoknak péntek este egy 75 perces szervizparkban van lehetőségük áthangolni minden egyes elemet a gépezetben.

KÉT SPANYOL SZAKÉRTŐ – LUIS MOYA ÉS LAIA SAINZ CSATLAKOZIK A REDBULL TV-HEZ
A Red Bull TV ismét megtalálta a tökéletes emberek, akik végigvezetnek minket a spanyol rali szakaszain: közülük az egyik Luis Moya, szakértő kommentátor. Őt Carlos Sainz jobbjáról ismerhetjük, aki a spanyol matador pályafutásának csúcsán volt segítségére – 1990-ben és rá két évre világbajnokok lehettek, illetve két alkalommal a spanyol megmérettetésen sem találtak legyőzőre.

Egy hölgy érkezik még Mike Chen és Matthew Wilson mellé – Laia Sainz tizenháromszoros női trial bajnok. Ezen sikerek mellett azonban akad még érdekesség – ő az egyetlen nő, aki a motorosok között legjobb tízben tudott végezni a Dakaron.

RED BULL TV SPANYOL MENETRENDJE

Összefoglaló show (30 perc) – Október 26. péntek – 22:00 helyi idő (CEST)
Élő közvetítés SS13 (80 perc) – Október 27. szombat – 14:45 helyi idő (CEST)
Összefoglaló show (30 perc) – Október 27. szombat – 22:00 helyi idő (CEST)
Összefoglaló show (80 perc) – Október 28. vasárnap – 22:00 helyi idő (CEST)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33