l1
l2


 

Kazár Miklós: "Életben tartottuk a bajnoki esélyeinket"

Október 19.
A Pro Racers párosa ezúttal sem tudta megtörni az átkot, így továbbra sem tudta abszolútban megnyerni az elmúlt hétvégén megrendezett Mecsek Rallye-t

Nagy reményekkel várta, végül egy abszolút negyedik hellyel a tarsolyában távozott az elmúlt hétvégén rendezett Mecsek Rallye-ról Kazár Miklós. A Pro Racers pilótája navigátorával, Tóth Zsolttal együtt a szombati szakaszokon alaposan megküzdött a Skoda Fabia R5-ös beállításaival, így mire rátaláltak a legjobb megoldásra, már nem tudtak felkapaszkodni a dobogóra. Már csak egy futam van hátra a szezonból, és Kazáréknak még minden esélyük megvan arra, hogy megszerezzék a hőn áhított abszolút bajnoki címet.

Tovább folytatódott a 2018-as Magyar Rallye Bajnokság, és az elmúlt hétvégén rendezett Mecsek Rallye-n pályafutása első abszolút győzelméért hajtott Kazár Miklós és navigátora, Tóth Zsolt. A Pro Racers duója remek formában érkezett a szezon utolsóelőtti viadalára, hiszen Veszprémben nyerni tudtak, majd egy vadonatúj Skoda Fabia R5-össel az azt követő Ózd Rallye-n a második helyen végeztek. Ráadásul nagyon motiváltan érkeztek a versenyre, ugyanis Kazár Miklós itt kezdte el még 1992-ben rallye-s pályafutását, sőt, az első abszolút bajnoki címét is szerezte meg, ám győzni még egyszer sem tudott. Sajnos ez a sorozat nem szakadt meg most sem, ám a negyedik helyükkel továbbra is megmaradt az esélyük arra, hogy november második hétvégéjén, a dupla pontokért zajló Zemplén Rallye-n megszerezzék a bajnoki címet.

"Számunkra ezen a hétvégén különösen fontos volt a jó szereplés, ráadásul a felkészülésünket semmi sem zavarta meg. A teszteken jól mentünk, ám már a prológon éreztük, a Skoda beállításai nem optimálisak ezekre a pályákra, és sajnos erre rá is ment a szombatunk. A csapat mindent megtett, hogy orvosoljuk a gondokat, ami végül vasárnapra sikerült is. Ám ekkorra már egy űrben autóztunk, hiszen az előttünk és mögöttünk álló is nagy távolságra volt tőlünk. Ez a negyedik hely viszont elég ahhoz, hogy életben tartsuk a reményeinket ahhoz, hogy az utolsó versenyen küzdhessünk a bajnoki címért. A csapat ismét fantasztikus munkát végzett, és a rengeteg néző fantasztikus hangulatot varázsolt a versenyen, és nagyon remélem, hogy hasonló lesz a helyzet a nyíregyházi, mindent eldöntő viadalon is" - jelentette ki Kazár Miklós.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33