l1
l2


 

Lappi: "Megpróbáljuk támogatni Ott-ot"

Október 11.
Esapekka Lappi kiegyensúlyozott autózása nemcsak a dobogó harmadik fokát jelentette a kihívásokkal teli walesi pályákon - a finn csapata különösen büszke versenyzőjére, hiszen a hétvégi eredménynek köszönhetően a Toyota Gazoo Racing dupla dobogónak örülhetett.

Esapekka, elégedett vagy a walesi teljesítménnyel?

Lappi: "Igen, egészen következetes volt. Péntek reggel volt egy kis küzdelem, de aztán jobb irányba terelődtek a dolgok, és végül szinte minden rendben volt. Szombaton akadt pár olyan szakasz, ahol szép időket sikerült elérni, de nem tudtam folyamatosan tartani ezt a szintet. A különbség túl nagy volt, így inkább arra figyeltünk, hogy a harmadik helyet megtartsuk, nem az előrelépésen volt a hangsúly. Craig sajnos hibázott, pedig nagyon jókat csatáztunk vele."

Mi volt a terv vasárnapra? Sikerült ugyebár szakaszgyőzelmet is bezsebelni.

Lappi: "A powerstage Gwydir szakaszon a tapadás nagyon alacsony szinten volt. Bevallom őszintén, ez nagyon meglepett. Sok kanyarban megtiszteltük az árkot – de láttam is, hogy nem csak mi csúsztunk mindig ki a pálya szélére. Szerintem az első körben sokan lazábban vették, de szerencsére számunkra sem okozott nagyobb gondot, csupán jobban kellett koncentrálni. Médium gumikkal mentem, ami talán nem is volt rossz döntés."

Két esemény maradt hátra az idei évből a Toyotával, mi a terv?

Lappi: "Ugyanazt gondolom, mint Jari-Matti, mindent meg kell tenni a csapat érdekében, hogy a konstruktőri táblán a lehető legjobb helyet csípjük el. Részemről nincs más nyerési cél. Megpróbáljuk támogatni Ott-ot, de nem lesz könnyű dolga."

És jövőre?

Lappi: "Csend van, mit mondhatnék?! Vicces, hogy az év végéhez közeledve mindig téma ez, tavaly Sebastien (Ogier) kapta sorra ezeket a kérdéseket."

Janne, hogy érzed magad a kihívásokkal teli hétvége után?

Janne Ferm (Esapekka Lappi navigátora): "Természetesen örülök ennek a harmadik helynek. Kemény harc volt, állandóan ment az adok-kapok, pluszban a tapadás nagyon komolyan megnehezítette a játszmát. Szerintem többet mentünk keresztben, mint egyenesen."

Szerinted Esapekka önkritikus?

Ferm: "Szerintem a legboldogabb csapat vagyunk. Néha kemény magával szemben, de pár óra, és elmúlik :)."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33