l1
l2


 

Ogier: "Ennél többet nem tudtunk kiadni magunkból!"

Október 9.
Újabb rekord került Sebastien Ogier mellé, az M-Sport Ford ötszörös világbajnok pilótája ötödik walesi győzelmét ünnepelte a hétvégén, amit rajta kívül más nem mondhat el magáról, ráadásként pedig a bajnokságban is sokat javított helyzetén

Seb, komoly sikerrel zártad a hétvégét - ötödször sikerült nyerned Wales-ben, ami azt jelenti, hogy Te vagy az első versenyző, aki képes volt erre. Mit érzel most?

Ogier: "Tippelhetsz, hogy érzem magam, fantasztikusan! Nagyon tartalmas hétvégénk volt, nemcsak történésekben, hanem érzelmek tekintetében is. Pénteken nem kezdtünk jól, elég hamar bajba kerültünk a sebességváltóval, és akkor elég messzire kerültem az első helytől. Természetesen ezekben a pillanatokban nem voltam boldog, és azt gondoltam, menjünk úgy, ahogy csak tudunk. Nagyon jó csatákat vívtunk meg ezt követően a dobogóért, Jari, Craig és Esapekka is igen komoly tempót diktált. Már a második helyért ment a harc, Jari-Mattval gyűrtük egymást, amikor Ott bajba került. Ahogy megtudtam, mi történt vele, furcsa érzésem lett. Tudod, Ott egy jóbarát, és nem akarom, hogy ilyen dolgok vessenek véget a versenyeinek. Ő egy másik dimenzióban autózott a hétvégén, senki sem tudta tartani vele a lépést. Törökországban én adtam neki a győzelmet, most pedig ő adta vissza azt."

Vasárnap reggel nem kezdtél aggódini, nagyon jöttek a Toyotás srácok!?

Ogier: "Nem volt tetemes előnyöm, így már reggel úgy keltem fel, hogy tudtam, kemény nap elé nézünk. Láttuk, hogy a Toyota milyen jól teljesít, és tudtuk, hogy nem könnyű mögötte tartani a tempót. Mindezek mellett pedig láttuk Jari-Matti elszántságát, ami szintén nagyon sok pluszt hozzátett a csapat szakaszeredményeihez. Szombaton este a sajtókonferencián el is mondta, és tényleg nem volt bla-bla részéről :). A nap utolsó erdei szakaszán próbáltam mindent beleadni. A tervem az volt, hogy nagyjából az ő sebességét el tudjam érni. Ahogy elértük a célvonalat, Julien-nek mondtam is, ennél többet nem tudtam kihozni. Aztán megláttuk az időt, és egy hangyányival sikerült gyorsabb időt futni Jari-Matti-tól. Összességében nagyon jókat versenyeztünk, élveztem minden percét."

A bajnokságban egy helyet előrébb léptél, a második pozícióból várod a következő állomást. Hogyan tovább?

Ogier: "Ez egy nagyszerű lépés, és ismét jó eséllyel pályázunk az év végi elsőségre. Nem mondhatnám, hogy jó helyen vagyunk, de lehet ettől még akár jobb is. Figyelembe véve az elmúlt néhány hónapot, amikor a teljesítmény nem mindig volt ott, ahol szerettünk volna, így nem is olyan rossz. Többek között pénteken most is úgy éreztem, hogy a szerencse nem akar mellénk állni, de végül minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Bízom benne, hogy a következő két futam is jó dolgokat tartogat számunkra."

Julien, hogy élted meg a zárónap küzdelmeit?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Sohasem volt részünk könnyű küzdelmekben, és ez most is bebizonyosodott. Itt vagy fát kapsz, vagy trófeát. Ez az eredmény még nagyobb izgalmat hozott a bajnokságban, így várhatóan az utolsó méterekig komoly tempót kell diktálni."

Mit gondolsz a bajnoki esélyekről?

Ingrassia: "Sohasem adjuk fel, voltak futamok, ahol nyerni tudtunk, de akadtak olyanok is, ahol csak néhány pontot zsebeltünk be. Nehéz időkben a kicsit is meg kell becsülni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33