l1
l2


 

Újra Európa-bajnok az Érdi Rallye Team

Augusztus 28.
Mostohán kezdődött az Érdi Rallye Team 2018-as szezonja, azonban a nyolc versenyből álló Európa-bajnoki sorozat ötödik állomását követően 2017 után a Mitsubishivel sikeresen megvédték az ERC2 kategória bajnoki címét.

központú csapathoz legközelebb eső verseny. A Barum Rali híres az autógyilkos, rossz minőségű aszfaltos pályáiról, amik kedvező meteorológiai körülmények közt is komoly feladat elé állítják a pilótákat. Az idei versenyen az időjárás még rádobott egy lapáttal, hiszen az eső egészen vasárnap délig kitartott. A felhordásos pályák olyan csúszóssá váltak, mint a jég, így a tizennégy nevezett magyar párosból hatnak baleset vetett véget a küzdelmének. A honi szurkolók sem voltak restek, minden gyorsasági szakaszon látható volt a piros-fehér-zöld zászló.

Ifjabb Érdi Tibor és Papp György a három, kategória első helyezése után azért mentek a Barum Ralira, hogy végre pontot tegyenek a bajnoki cím kérdésének végére. Az argentin Alonsonak volt még ugyan minimális matematikai esélye arra, hogy bajnok legyen, de ide már le sem adta a nevezését, ahogy az orosz Remennik sem, hiszen neki sem előre, sem hátra lépési lehetősége nem volt a bajnokság pontállását tekintve. Tibor ekképpen értékelte a Barum Rali eseményeit:

"Teljesítettük a célt, amiért jöttünk. Sokkal nehezebb körülmények között versenyeztünk, mint eddig bármikor a szezonban. Extrém csúszóssá váltak a pályák az esőtől és a felhordástól, ami miatt nagyon könnyű volt hibázni. Egyszer kétszer azért nekünk is kijutott a jóból, de az autó egyben van, az ERC2 bajnoki cím pedig ismét a zsebünkben. Maximálisan elégedett vagyok Gyuri és a csapat teljesítményével, kiváló volt a rendezés és az év végi eredmény is az lett, amit szerettem volna. Állítólag jól vezetek esőben, de ezen a versenyen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Gratulálok minden célba érkezőnek és köszönöm a támogatóinknak, hogy egész évben mellettünk álltak! Külön köszönjük a magyar szurkolóknak a bíztatást!"

Az Érdi Rallye Team a Barum Rali végeztével leteszi a Mitsubishit, azonban a szezon még nem ért véget!

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33