l1
l2


 

Ostberg: "Éreztem magunkban a potenciált!"

Augusztus 3.
Értékes pontokkal gazdagodott a Citroen Racing az elmúlt hétvégi finn futamon Mads Östberg jóvoltából - a norvég versenyző köztudottan kedveli a repkedős pályákat, most elért sikere várhatóan a jövőjére is jó hatással lehet.

Mads, igen komoly küzdelmeket éltél át, az utolsó versenynapon különösen izgalmasan alakult az adok-kapok közted és Jari-Matti között. Megfordult azért a fejedben, hogy a versenytárs elkaphat?

Östberg: "Természetesen, hiszen ha Jari-Matti-ról van szó, akkor senki sincs biztonságban. Szerintem a mezőny legőrültebb alakja, aki mindenre képes:)! Erős és határozott teljesítményt kellett nyújtanunk ahhoz, hogy megmaradjon a pozíciónk. Volt, hogy közelebb került hozzánk, de szerencsére akadtak olyan szakaszok, ahol ha kicsivel is, de növelni tudtuk előnyünket. A vasárnapi második szakasz nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna, így Jari-Matti ekkor faraghatott a különbségből, ezzel pedig még szorosabbá vált a küzdelem. A kérdésre visszatérve - nyilvánvalóan igen, egy kicsit aggódtam, hogy elkaphat, de továbbra is próbáltam összpontosítani a tökéletes teljesítményre. Ez egy olyan hétvége volt, amit tudtam irányítani, és tényleg éreztem magunkban és az autóban is a potenciált. Igazán csodálatos érzés most itt lenni, és persze az is külön öröm, hogy be tudtam férkőzni a két Toyota közé, mely óriási feladat volt, és nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy képesek voltunk a végéig kitartani."

Finnországban életed egyik legjobb eredményét csípted el, hatással lehet-e ez a karrieredre?

Östberg: "Ez a futam nemcsak az egyik legjobb eredményt adta számomra, hanem ez volt az, ahol a legjobban is éreztem magam. Talán utoljára 2011-ben a svéd versenyen éreztem ennyire magabiztosnak és versenyképesnek magamat. Ez egy nagyon fontos lépés a karrieremben és hasonlóan fontos a Citroen számára is. Mindezek mellett hatalmas megtiszteltetés egy ilyen csapat tagjának lenni. Valójában a Citroen egy régi-új banda, akikhez már ismerősként térhettem vissza. Nagyon örülök, hogy közösen ünnepelhetünk."

A finn második hely bizalomépítésnek tökéletes - szerinted láthatunk még több ilyen teljesítményt tőled?

Östberg: "Én szeretném, úgyhogy remélem. Nagyon jónak éreztem ezt a hétvégét, a rali előtt komolyabb lépéseket tettünk meg az autóval. A három napos teszt abszolút jól jött, és ennek az eredményét láthatjuk most. Igyekeztünk keményen dolgozni, és alapvetően a tesztelésem első napján úgy gondoltam, hogy mindent megtettünk, ami tőlünk telhetett. Éreztük a fejlődést, és ezt a végeredmény is bizonyítja."

Hogyan érezted magad a versenynapokon ilyen nagyszerű teljesítmény, csaták és sebességek közepette?

Torstein Eriksen (Mads Östberg navigátora): "Már csütörtök reggel óta a shakedown rajtjától kezdve élveztem minden egyes métert! A sebességet nagyon lehet érezni navigátorként, és ebből kifolyólag kifejezetten nagy öröm, hogy a tempóhoz passzol az itiner."

A zárórészre 2,5 másodperces különbséggel érkeztetek csupán. Mindent bele kellett adnotok, emiatt komolyabb nyomást éreztél?

Eriksen: "Meg kell mondanom őszintén, hogy az autóban a légkör annyira jó volt, hogy élveztem az útszakaszokat, és alig vártam, hogy nekikezdjük az utolsó felvonásnak. Nagyon jó érzés volt."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33