l1
l2


 

Újra dobogón a Korda Racing R5-öse

Június 20.
Újult erővel érkezett az Országos Bajnokság negyedik futamára Bodolai László és navigátora, Popovics László - a Ford Fiesta R5-össel rajthoz álló kettős bizakodva tekintett a székesfehérvári aszfaltra, ahol a terveket megvalósítva és a körülményeket figyelembe véve egészen pozitív eredménynek örülhettek, hiszen ötödikként gurulhattak át a vasárnap délutáni céldobogón.

Újabb fordulójához érkezett az Országos Rali Bajnokság az elmúlt hétvégén megrendezett székesfehérvári futammal. A sorozat negyedik állomása a többi versenyhez képest minimálisan eltért a megszokottól, hiszen a két egész napot magába foglaló esemény helyett a rendezők egy szombat délutáni és egy teljes vasárnapi napra programozták be az idei felvonás időtervét - csak úgy, ahogy azt már tavaly is tapasztalhatták a résztvevők. Ennek eredményeképpen egy felkészüléssel töltött szombat délelőtt után egy óra magasságában első ízben vihette a gyorsasági szakaszra Ford Fiesta R5-ösét a Bodolai László - Popovics László duó.

A szombathelyi murván átélt felemás érzések után Bodolaiék az aszfaltra való visszatéréssel szerettek volna újból bizonyítani – elsősorban maguknak, mindazok ellenére, hogy a rajt előtt nem volt lehetőségük tesztkörülmények között felkészülni a sorozat harmadik aszfaltos eseményére. A páros egy évvel ezelőtt Székesfehérváron nyolcadikként fejezte be a kilométereket, így a biztos célba érkezés mellett e pozíción mindenképpen szerettek volna javítani – mely végeredményben sikerült is az elmúlt hétvégén nyújtott teljesítményüknek köszönhetően.

A szombat délutánt jelentő versenykilométerek négy szakaszra, illetve egy városi szuperspeciálra kerültek elosztásra, mely során szinte mondhatni, hogy a páros bebiztosította magát a legjobbak közé az apróbb műszaki gondok ellenére. A legelső Pusztavám részen egy hatodik idővel társulhattak be az élmezőnybe, mely után szinte már kötelezően jöttek egymás után a hatodik eredmények. A negyedik Ipartelep szakaszon azonban ötödikként gurultak át a célvonalon, ezzel pedig egy pozíciót előrébb lépve már a legjobb ötben fordulhattak rá a vasárnapra. Ezt mindazok ellenére érte el a páros, hogy a városi nézőcsalogató szuperspeciál részen kézifék nélkül kellett letudniuk a másfél kilométeres szombatot lezáró részt.

A versenyből hátralévő hét vasárnapi gyorsaságin megpróbálta a lehető legjobbat kihozni az autóból és természetesen magából is a duó. A csákberényi első szakasz valójában tökéletes ébresztő volt, hiszen az összetettbeli nyolcadik időre futotta csak a reggeli teljesítményből, így Bodolaiéknak tényleg magukhoz kellett térniük, ha hozni akarják a terveket. Ez megadta a kellő lendületet ahhoz, hogy picit megrázzák magukat és a Fordot, ami lényegében sikerült, hiszen a Bodolai László – Popovics László páros az egészen kedvező ötödik pozíciót ünnepelhette meg vasárnap délután a székesfehérvári futam célceremóniáján.

Bodolai László: "Kicsit óvatosan kezdtünk bele a fehérvári futam kilométereibe, ugyanis a rajt előtt nem volt lehetőségünk tesztkörülmények között teljes mértékben magunkra hangolni az autót. Ez a feladat valójában az első két gyorsasági szakaszon lett kipipálva, így utólag visszagondolva pedig egészen gyorsan sikerült megtalálni a közös hangot az elmaradt gyakorlati felkészülés ellenére.

Szombaton a rövid ráhangolódás után valójában a késő délutáni kilométerek sem teltek felhőtlenül. Szerencsére nagyobb műszaki gond nem hátráltatott minket, de azért a kézifék megmakacsolta magát, ami egyébként jól jött volna a nap záró részeként megrendezett városi gyorson. Emiatt sajnos nem tudtunk se a saját, se a nézők kedvére autózni. A szervízben este a srácok rendbe hozták a kézit, így vasárnap már nem okozott problémát a hiánya.

Bevallom őszintén, a rajt előtt titkon reménykedtünk abban, hogy a dobogót sikerül elcsípnünk Székesfehérváron. A vasárnap teljes képet adott a mezőnyről és a versenytársak teljesítményéről, akik nagyon határozott tempót tudtak diktálni a szakaszokon. Ennek fényében kicsit átértékelődött az elvárással kapcsolatos tervünk, és nagyon tudunk örülni ennek az ötödik helynek is.

Partnerek: Gyémánt-Net, Polytech-Industrie Csõrendszerek, Wnt Kft. Debrecen, Intertár, Multigroup, Multigran, Multiraktár-Assets Kft., Triál-Tech Kft., HB Pack Kft., Csirmaz Csapágy, Welding nemesacél, Pro-Moulding, Ratizol, Welding hegesztéstechnika, Öko Racing Média Kft., Fotfa Kft., Ford Hungary Rally Team Kft., Nexus Gép Kft., Immo-Mont Kft., Tisza Cad Kft.

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33