l1
l2


+

 

Ogier: Nem lehetek elégedetlen

Június 13.
Hiába vezette szinte három napon keresztül a Szardínia Rallyt Sebastien Ogier, az ötszörös világbajnok a legutolsó métereken elvesztette a győzelmet, hátránya tovább nőtt a bajnokságban, ám úgy érzi, nincs még minden veszve

Seb, egy nagyszerű küzdelem szemtanúi lehettünk, melynek egyik főszereplője Te voltál a hétvégén. Hogy érzed magad az utolsó szakasz eseményei után?

Ogier: "Sohasem lehet azt mondani, hogy az utolsó szakaszon veszíted el a pozíciódat. Nagyon komoly adok-kapok alakult ki közöttünk Thierry-vel, így abszolút nincs okom azt mondani, hogy elégedetlen lennék a teljesítménnyel. Lehet, már a korral jár, de úgy éreztem, hogy nem kell oly mértékű kockázatot vállalnom, ahogy azt Thierry tette. Eszméletlen tempót diktált, ahogy láttam, és tényleg feszegette a határokat. Hihetetlen időket futott, és nagyon ügyesen faragta apránként a hátrányát. Mindezek ellenére még mindig pozitív vagyok, őszintén szólva, ezek a pontok jól jönnek a bajnoksághoz, nem lehetek elégedetlen, hiszen a második helyért járó 22 pont is jól jön. Most egy kis pihenés, feltöltődés következik, majd hat futammal zárul a szezon, ahol tényleg eredményesnek és következetesnek kell lennünk. Thierry most 27 ponttal áll ellőttünk, ami nem kis előny, de nem behozhatatlan. Természetesen mindent el fogok követni azért, hogy a futamokon a legjobb formámat nyújtsam, és a lehető legjobb eredménnyel zárjam a versenyeket."

Az utolsó előtti szakasz céljából nagyon elsiettetek, még egy pár másodpercnyi interjúra sem futotta. Mi volt a gond?

Ogier: "Ennek oka az volt, hogy szinte alig volt időnk odaérni a powerstage előtti gyűjtőbe, hogy rendbe hozzuk az autót. Az volt a baj, hogy nem láttam szinte semmit sem, és Julien mondta, hogy siessünk."

Az a bizonyos menetlevél lemaradt, mi történt?

Ogier: "Valójában én még életemben sohasem érintettem meg ezt a dokumentumot, úgyhogy nem tudok erre érdemben válaszolni."

Térjünk vissza akkor a hétvégi versenyzésre – az autó teljesítményével mennyire voltál elégedett, illetve van-e valami, ami részedről említést érdemel?

Ogier: "Azt tudtuk már az eddigi tapasztalatok alapján, hogy Szardínia nem éppen a Fiesta kedvenc állomása, de azért képes helyt állni a maga módján. Nyilvánvalóan voltak olyan részek, ahol még többet lehetett volna kihozni az autóból, ahogy láthattuk Thierry esetében is, de inkább a biztosra mentünk. A Fiestát egyáltalán nem hibáztatom, félreértés ne essen, a srácok nagyszerű munkát végeztek, az autó is erős volt, így köszönöm a segítségüket. A következő rali egészen más lesz Finnországban, biztos vagyok benne, hogy a Fiesta nagyon jól fog dolgozni, és bevallom, örülök annak, hogy szünet következik, kicsit pihenhetünk - én személy szerint nyaralni fogok. Feltöltődöm a következő hetekben, és újult erővel várom majd a folytatást."

Julien, a futam részletei előtt nem tudjuk elfeledni a témát - kérlek mondj pár szót a menetlevélről.

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Az én hibám volt. Ezerszer begyűjtöttem már, szinte rutinná vált, egyszer véletlenül kimarad, és ez lesz a vége. A szabály azonban szabály, én pedig hibát követtem el."

Hétvégén nagyszerűen versenyeztetek, kiélezett küzdelmek részesei lehettetek. Hogyan élted meg a versenynapokat?

Ingrassia: "Meglepő hétvége volt. A pénteki kilométerek annyira másak voltak, szinte nem is éreztük azt, hogy Szardínián vagyunk. Nagyon jót harcoltunk, mely nemcsak nekünk hozott plusz adrenalint, hanem csapatainknak is. Szép volt, még több ilyet szeretnénk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33