l1
l2


+

 

Itt a Ciprus Rally mezőnye

Június 13.
Három magyar páros is gyarapítja az Európa Bajnokság Ciprus szigetére látogató mezőnyét. A sorozat negyedik állomásán tizenhét R5-ös sorakozik fel a rajtvonalnál, akik között ott lesz Herczig Norbert és Botka Dávid is. Bereczki Norbert egy Swift Sporttal és ERC3-as reményekkel érkezik

A soron következő hétvégén sem maradunk nemzetközi ralis esemény nélkül – míg hazánkban a Székesfehérvár ralira terelődik a figyelem, külföldi tekintetben azonban kontinensviadalunk állandó résztvevői küzdenek meg egymással. Az Európa Bajnokság immáron negyedik futamához érkezik a Ciprus rali keretében, melynek murvás szakaszait június 16-17. között teljesíthetik a párosok.

A szervezők egészen szép nevezési listával büszkélkedhetnek önmagukhoz képest – félszáz páros szeretne vállalkozni ugyanis arra, hogy bizonyítják versenyképességüket a keménynek ígérkező hétvége alatt. A tavalyi futamgyőztes, Nasser Al-Attiyah is visszatér Ciprusra, aki bízik abban, hogy ezúttal is képes lesz növelni elsőségeinek számát a komoly versenytársakkal szemben. A katari versenyző egy Ford Fiesta R5-öst visz majd táncba, aki mellett hasonlóan kék ovállal tervezi a kilométereket teljesíteni a bajnokesélyes Alexey Lukyanuk. Az oroszt már ismerjük, tudjuk, hogy nem fogja hagyni magát, akármilyen tapasztalt versenytárssal áll szemben – vagy minden összejön és az a legjobban, vagy semmi sem, de akkor általában vége is a futamának.

Meglepő módon hiába tizenhét R5-ös fenevadról beszélünk, a Fordok száma ezzel a két versenyzővel ki is merül, innentől már csak a Skodáké a főszerep. Az Acropolis rali legjobbja, Bruno Magalhaes mellett természetesen mindkét magyar párosunk, Herczig Norbert-Ferencz Ramón és Botka Dávid-Mesterházi Márk is a cseh márka mellett marad, akiken kívül még összesen tíz Skoda Fabia R5-ös jelentkezhet a bajnoki pontokért. Kettő ciprusi versenyző, Tsouloftas és Chilimintris egy-egy Citroen DS3 R5-ösre voksolt, míg szintén a hazai vonalat erősítő Yiangou egy Hyundai i20 R5-össel szeretne borsot törni az EB mezőny orra alá.

Magyar vonalon tehát három versenyző lesz az, akiknek eredményeit érdemes lesz majd figyelemmel követnünk a hétvége folyamán – Herczig Norbert a görög második hellyel pozitívan tekint az ismét murvát jelentő hétvégére, míg Botka Dávid egy verseny kihagyását követően újult erővel szeretne emlékezeteset alkotni nemzetközi szinten. Bereczki Norbert az ERC3-asok kategóriáját gyarapítja majd egy Suzuki Swift Sporttal, akinek segítségére egyébként Géczy Tamás lesz majd a jobb oldalon.

A 2018-as Cyprus Rally nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33