l1
l2


+

 

Borsod felé kanyarodik az Eger Rali

Február 23.
Alig egy hónap és Egerben végre útjára indul a 2018-as magyar bajnoki szezon, a versenyen mindenki ott lesz, aki számít - a CEZ, az ORB, az ORC, a Historic, a másodosztály és még a MARB résztvevők is bizonyíthatnak március 23-25. között. A hevesi pályák mellé idén egy borsod megyét érintő szakasz is csatlakozik.

Alig egy hónapot kell várnunk arra, hogy a rali bajnokság feleszméljen téli álmából, és elrajtoljanak a versenyzőpárosok Heves megye székhelyéről. A 2018-as Eger Rallye keretében a küzdelmek valójában március 24-én, szombaton kezdődnek, de már pénteken beindul az élet a résztvevők és az érdeklődők szemszögéből egy izgalmasnak ígérkező gépátvétellel. A kötelező papírmunkák után az egri VW szalonban lepleződnek le az idei év autói a technikai gépátvételen, melyet déltől egészen négy óráig bonyolíthatják le az ORB, a CEZ és az ORC szereplői. A délelőtt a másodosztályé és a historic-é lesz.

Szombaton reggel 9 óra után tűnnek fel az első versenyautók a Szarvaskő-Egerbocs közötti hat és fél kilométeres szakaszon. A nyitányt a historic jelenti, majd tíz óra magasságában érkeznek Magyarország királykategóriás szereplői. Ezt követően a Pétervásári elág, Egerbakta és Verpelét gyorsok jutnak főszerephez az említett sorrendben. E négy szakasz a nap folyamán még kétszer megismétlődik, így mondhatni egészen szokatlan versenykilométerrel kezdik meg a szezont a párosok. Összességében 100 kilométeren harcolnak a minél sikeresebb időeredményekért, melyet négy szervizes kitérővel tudhatnak le.
Vasárnapra három szerviz és nyolc szakasz került a menetrendbe. Elsőként Egerszalók-Verpelét között hangolódhatnak a napra a párosok közel nyolc kilométeren, majd következik Sirok-Egerbakta, végül pedig a MARB-osok egyik népszerű helyszínén, Borsodnádasd és Balaton között zárhatják le az első kört. Másodszorra kimarad a borsodi rész, a harmadik körben azonban ismét Egerszalók, Sirok és Borsodnádasd lesz a sorrend.

A nézők számára ezúttal is fontos információ a belépőjegy ténye – a hétvége kétezer forintos kiadást jelenthet az érdeklődőknek fejenként egy napra. Tehát két nap, négy ezer.

A 2018-as Eger Rallye versenykiírása

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33