l1
l2


 

Sikeres évet zárt a Korda Racing

December 31.
Mindkét versenyautójával a célban zárta a 19. Szilveszter Rallyt a Korda Racing, Vizelli Károly és Kiss Ferenc is értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb az év utolsó napjaiban a csapat R5-ös versenyautóival.

Esőben indult az idei Szilveszter Rally, ami nem könnyítette a meg a Korda Racing versenyzőinek dolgát, ugyanis a Skodát irányító Vizelli Károlynak és a Hyundai-jal bemutatkozó Kiss Ferencnek is mindössze annyi aszfaltos tapasztalata volt az R5-ös autóról, amennyit a versenyt megelőző rövid teszten sikerült begyűjteni. Amit dobhattak is a kukába, mert a teszten száraz pályán kezdték meg az ismerkedést, az első gyorsaságira viszont leesett az eső.

A váltakozó aszfalt burkolat megtréfálta a versenyzők dolgát, a pálya egyes részei a tükörjégre hasonlítottak, kisebb-nagyobb túlcsúszásokról minden páros beszámolhatott. Vizelli előbbi, Kiss Ferenc utóbbi kategóriába tartozott, Fefe a nyitó szakaszon becsúszott az i20-assal a kavicságyba, amit bő 30 perces veszteglést követően tudott csak elhagyni.

"Az egyik hosszú egyenesben egyszer csak úgy éreztük magunkat, mintha kihúzták volna alólunk a talajt és pillanatok alatt a kavicságyban kötöttünk ki." - elevenítette fel a történteket Kiss Ferenc.” Nem volt jó a gumink, bár számítottunk egy kis esőre, de nem ennyire, kellett volna az esőgumi. Az autóról kedvezők az első benyomások, a motor nagyon erős. Jobban örültem volna, ha nem esőben kell bemutatkoznunk a Hyundai-jal, de ezt is kipróbáltuk.” A száradó pályákon aztán Fefe is egyre magabiztosabban terelte az i20-ast, a pénteki gyorsasági szakaszokon folyamatosan közelített az élbolyhoz és végül az abszolút 194. helyről felkapaszkodva a 82. helyen érkeztek célba.

"Nagyon jó versenyen vagyunk túl, ahol csak pozitív élményekkel gazdagodtunk." - mondta Vizelli Károly. "Az autóval minden a legnagyobb rendben volt, minden egyes percet élveztünk. Örülök a változatos körülményeknek, mert szinte minden talajtípuson kipróbálhattam a Fabiát. Az első nap fejtörést okozott az eső, a gumik mellett mentálisan is száraz időre készültem, de szerencsére nem akadtak komolyabb gondok és vizes felületen is megtapasztalhattam a versenyzést egy összkerekes autóval. Péntek reggel csúszós utakon kezdtünk, de a második körre felszáradt a pálya. Az autó aszfaltbeállításaira elsőre nem akartam belenyúlni, de végül egy-két apró változás történt a Kordás srácok segítségével, akik profi módon készítették fel nekem a Fabiát. Az időjárás miatt puhítottunk a kocsin, ettől még kezelhetőbbnek éreztem. A célunk a Top10 volt, ezt pedig sikeresen teljesítettük. Szeretném megköszönni a Korda Racing szervizeseinek és Eriknek a segítségét illetve támogatását, hogy újból lehetőségünk nyílt beülni a Fabiába."

"Nem lehet okunk a panaszra, egy sikeres szezon végére tettünk pontot." - kezdte összegzését Korda Erik. "Elsőként szeretném megköszönni csapatom egész éves kitartó munkáját, nekik köszönhetően csaknem 20 versenyt teljesített két R5-ös versenyautónk úgy, hogy műszaki hiba miatt egyetlen versenyt sem kellett feladnia versenyzőinknek. Megmutattuk, hogy versenyautóink nemcsak megbízhatóak, de gyorsak is mind idehaza, mind a nemzetközi porondon. Ennek köszönhetően már szinte teltházas a jövő évünk, alig van szabad hétvégénk a 2018-as naptárban. Ami a Szilveszter Rallyt illeti, sajnos Kiss Feriék számára hamar elúszott egy jó eredmény elérésének a lehetősége, de számára most talán az a legfontosabb hogy minél több időt töltsön újra versenyautóban, ilyen szempontból pedig rendkívül hasznos volt a hétvége. Kareszék Veszprémhez hasonlóan most is alig akartak kiszállni az autóból, nagyon élvezték a Skodát és ismét az első 10-ben végeztek, amihez ezúton is gratulálok!”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, Szirt-Bau Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, All4Office, Blaora Kft, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, NOA-Építő Kft, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Gunhouse – ZN-Tech Kft., Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Iramco Trade Kft, Laha Facility, Master Aid, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Szilágyi Kft, PP Média Kft, Tibuktu Bt, Lubricants Hungary Kft, Sprint Nyomda

(x)

 

 

 

 

 

 

 

 

33