l1
l2


 

Visszatér a Ford a Rally VB-re

December 28.
Öt év szünet után újból visszatér a világbajnokság vérkeringésébe a Ford. Malcolm Wilson erőfeszítései sikerre vezettek, és az idei év elsöprő sikerei után csapata a 2018-as szezonban már biztos, hogy M-Sport Ford Rally Team néven szerepel.

Malcolm Wilson régóta töri a fejét az általa protezsált márkának az ismételt bevonásán a rali világbajnokság berkeibe - a héten teljesen hivatalossá vált tárgyalásainak kimenetele, mely abszolút pozitívumként hat a 2018-as szezonra. A cumbriai gyár Fiestái már nemcsak az M-Sport hátszelét élvezhetik a következő évadra kiírt tizenhárom állomáson, hanem bőven kap támogatást majd a márkától, a Fordtól is.

Az esetre egészen pontosan pénteken derült fény, amikor is az FIA közzétette azon csapatok kilétét, akik a 2018-as évben mozgolódhatnak majd az élmezőnyben. Az M-Sport tűnt ki a sorból, mely csapat egészen pontosan M-Sport Ford Rally Team néven fog futni. A márka bevonása nem véletlenül került idén újból napirendre, hiszen miután WILSON megszerezte az immáron ötszörös világbajnokot, Sebastien Ogiert, következő lépésként a francia versenyző megtartására törekedett.

A tárgyalások tehát sikeresnek bizonyultak, és a napokban aláírásra is került a szerződés, mely a 2018-as M-Sport és Ford közös együttműködésére vonatkozik.

Malcolm Wilson, az M-Sport főnöke az autosport.com-nak nyilatkozott: "Remek érzés ám látni a Ford nevét az M-Sport mellett a Világbajnokságon. Nagy szeretettel üdvözöljük a Ford Performance technikai támogatását. Nem titok, a célunk a bajnoki címek megvédése lesz, és ehhez hatalmas segítség az, hogy a Ford mögöttünk áll."

Összességében nem lesz teljesen ismeretlen Wilson számára a Forddal együtt dolgozni, hiszen a gyári csapat tagjaként segítette a királykategóriás versenyzőket e márkával 1997-től egészen 2012-ig. A marketing tevékenységének felülvizsgálatát követően a Ford 2012-ben visszavonult a világbajnokságtól és azóta az M-Sport privát színekben futtatta a Fiestákat.

A Rally VB 2018-as szezonjára beérkezett gyári csapatok nevezése

CITROEN TOTAL ABU DHABI WRT
(CITROEN C3 WRC)    

HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM
(HYUNDAI i20 COUPE WRC)

M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM
(FORD FIESTA WRC)    

TOYOTA GAZOO RACING WRT
(TOYOTA YARIS WRC)

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33