l1
l2


 

Visszatér a régi kerékvágásba a Mexikó Rally

December 21.
A világbajnokság szervezői már nemcsak a szezon első két futamának tervezetével végeztek, hanem a harmadik, mexikói állomás útvonala is úgy tűnik, az utolsó simításokhoz érkezik. A szezon első murvafutama több újdonsággal is kedveskedik.

A korábbi hírek alapján mégsem csak felvetés a világbajnokság harmadik, mexikói futamának rajtceremónia helyszínének módosítása - a nagy érdeklődésre és népszerűségre való tekintettel a Guanajuato városa visszakapta a Mexico City-től az ünnepélyes rajt megrendezésének lehetőségét. A kezdő momentum mellett a záró pillanatok mutatnak majd drasztikus változtatást – új és természetesen élőben közvetítésre váró powerstage kerül majd bele a 2018-as menetrendbe.

A csata csütörtökön este kezdődik egy módosított 2,5 km-es szakasszal, amely a város történelmi belvárosában halad át, érintve a földalatti ezüstbánya alagutak hálózatát. A versenyzőpárosok ezt a tesztet a megnyitó ünnepség előtt tudhatják le, az ikonikusnak mondható Alhóndiga de Granaditas épület előtt.

A futam első teljes versenynapja pénteken lesz, amikor is a srácok elindulnak a nagy magasságú murvás utakra a fogadó város, León keleti részére. Érdekességképpen a pénteki nap lesz a 2018-as kiadás leghosszabb versenynapja a maga 155,15 kilométerével. Három szakasz két felvonásban kerül lebonyolításra – a kezdést a 26,05-ös távval a Duarte-Derramadero jelenti. Ezt követi az El Chocolate 31,44 km-es verziója (2017-ben 54,9 km volt) és a 17,23 km-es Ortega. A napnak két 2,3 km-es gyorsaságija is van a leóni motorversenypályán (SSS Autodromo de Leon), és egy átmegy az 1,11 km-es utcai pályán a városban, mely a szervízpark mellett lesz közvetlen.

A szombat szintén három gyorsaságit rejt magában - Guanajuatito (30,97km), Otates (26,37km) és az élő közvetítéssel kecsegtető El Brinco (9,98km). Egy déli szerviz kitérő után ez a trió újból megismétlődik majd este ismét a leóni utak kerülnek terítékre.

A vasárnap, mely egyben az utolsó nap a 24,32 km-es Alfaro-val kezdődik, mielőtt a Las Minas 11,07 km-es verzióján keresztül elrajtolnának a srácok. A Las Minas még egyszer lesz a nap folyamán, mint az élő közvetítéses Power Stage, amely a tavalyi Derramadero helyét váltotta fel – ahol egészen pontosan Kris Meeke megdöbbentő parkolóhelyének kitérésére asszociálhatunk.

A világbajnokság 2018-as menetrendjének harmadik futama pontosan 22 gyorsasági szakaszt rejt - az 1021,12-es teljes távból pedig 345,6 kilométer jelent majd versenytempót.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33