l1
l2


 

Sebastien Loeb visszatér a Rally VB-re

December 20.
Három futamon üdvözölheti 2018-ban a Citroen Racing minden idők legsikeresebb rali versenyzőjét. Sebastien Loeb jövőre 3 futamon lesz csapata segítségére– Mexikóban, Korzikán és a Spanyolországban áll rajthoz egy C3 WRC-vel.

Sikert sikerre halmozott a Citroen színeiben aktív ralis pályafutása során Sebastien Loeb. A kilencszeres világbajnok jövőre újból a márka segítségére lesz, és előreláthatólag három futamon ülhet majd be az új generációs C3 WRC-be. Loeb 2004 és 2012 között szerezte meg az elsőségeit, és a kedvenc sportágában először márciusban csöppenhet vissza a Mexikó rali keretében. A márciusi kilométerek után áprilisban a korzikai aszfalton versenyezhet, míg a szezont a tervek szerint Spanyolországban zárja majd október végén. Társa továbbra is Daniel Elena lesz.

A jelenlegi elgondolás alapján a Citroen Racing nem plusz autóval bővíti a csapatot, hanem Craig Breen helyére érkezik majd a franciák élő legendája. A felállás szerint tehát Breen tíz futamon lesz ott, míg Kris Meeke teljes szezonnal kalkulálhat, azaz mind a kiírt tizenhárom versenyen rajthoz állhat.

A Loeb visszatérésével kapcsolatos pletykák augusztusban láttak napvilágot, ugyanis abban a hónapban tesztelte első ízben a Citroen új generációs autóját. Azóta folyamatosak voltak a találgatások, és az első hetekben még határozottan tagadta a francia a visszatérést a nagy csábítás ellenére. Eddig tartott – év végére megtört a jég.

"Az érzés, hogy ralizol, az egyik legizgalmasabb érzés, amit valaha tapasztaltam, és izgatott voltam, hogy egy ilyen új WRC-t vezetek egy versenyen. Örülök, hogy újból annak a csapat a része lehetek, amellyel ilyen sok sikert átéltem." - mondta Loeb.

Loeb 78 győzelmet szerzett, mielőtt 2012-ben teljesen visszavonult az aktív ralis élettől. Ugyan 2015-ben a Monte Carlo ralin feltűnt, de folyamatos ralis szereplést nem iktatott be a menetrendjébe a tereprali és a ralicross mellé.

Nem véletlen, hogy a Citroen Racing e három állomáson ad lehetőséget Loeb-nek - nyolcszor nyerte meg a spanyol találkozót, hat győzelem Mexikóban és négy Korzikán a statisztikája.

"Mindenki elégedett volt az idei tesztsorozatok után, és ez a három rajthoz állás egy logikus következő lépés. Nincs elvárás, csak jól szeretném érezni magam. A Korzika rali útvonala ugyan nem teljesen ismerős, de várom már most a hazai futamot. Spanyolország szintén egy jó lehetőségnek ígérkezik - bár számítok arra, hogy kemény lesz. Azóta eltelt egy kis idő, amióta ott versenyeztem, de számítok a legjobbakra. Mexikóról szintén kedves emlékeim vannak, ahol az útvonal nem változott drasztikusan, így emiatt is választottuk a dél-amerikai versenyt egyik eshetőségnek.” – folytatta gondolatait a francia.

A Citroen Racing igazgatója, Yves Matton szerint Loeb tesztje meggyőzte róla, hogy a 43 éves nem veszítette el lelkesedését a rali iránt. „Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagyszerű versenyzőt újból láthatunk a csapat színeiben. Seb a tesztek során bizonyította, hogy lelkesedése és teljesítménye sem csökkent. Bízunk benne, hogy egy mondhatni megújult környezetben, komolyabb technikával kedvező élményekkel és tapasztalatokkal gyarapodik majd Seb 2018-ban.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33