l1
l2


 

Vincze vezet az Eger Rallyn

November 5.
Parázs Turán-Vincze küzdelemmel indult az Eger rali első versenynapja, de az esti pályákon Vincze Ferenc növelni tudta előnyét több, mint tíz másodpercre. Frici másodikként várhatja a vasárnapot, míg a dobogó harmadik fokára kilenc szakasz után élete első egri futamát teljesítő Ranga Péter esélyes.

Kilenc gyorsasági szakasszal szombaton reggel kezdetét vette az Országos Rali Bajnokság utolsó, szezonzáró megmérettetése. A hétvége első napján komoly csatározás alakult ki Turán Frigyes és Vincze Ferenc között. A Fordos versenyző szombat délelőtt négy szakaszon keresztül dominált az élen, azonban az ötödik, terpesi részt követően fordult a kocka, és Vincze Ferenc Skodájával magához ragadta a domináns pozíciót. Frici számára a teljes kilenc szakaszt nézve nem feltétlen rosszak az eredményei és a tapasztalatai, viszont sok helyen hosszúnak ezáltal gyorsnak érzi az egyeneseket, ahol szinte kinyomja a szemét az autónak – a Fordnak pedig ez a sok leszabályozás nem feltétlen tesz jót, főleg nem a motornak.

Vincze Ferenc ezúttal megkapta az Eger rali egyes rajtszámát, amihez egyértelműen megpróbál hű maradni - apróbb hibák ugyan becsúsztak a számításokba, de ezek nem jelentős mértékűek, és mindezek fényében 11,9 másodperces előnnyel várja a vasárnap reggeli rajtot nagy vetélytársa előtt.

A harmadik idővel kilenc gyorsasági után az a Ranga Péter büszkélkedhet, aki életében először adta le nevezését a heves megyei futamra. A pécsi srác Skodájával nem feltétlen mondható óvatosnak, az időeredmények határozottnak mutatják – mindegyik szakaszon sikeresen elcsípte a harmadik vagy negyedik helyeket, ennek köszönhetően pedig most debütálásként egy harmadik pozícióra lehet esélyes. Vinczéhez képest közel 17 másodperccel van elmaradva, de a mögötte érkező Kazár Miklós sem ostromolja nagyon közelről, ugyanis a miskolci versenyző közel 12 másodperccel csúszik le a dobogóról a szombati teljesítménye alapján.

Az ORB mezőnyének kétkerekesei között Csomós Miklós Citroen C2-ese eddig a legsietősebb – a francia kisautó 49 másodpercet adott szombat estére Halmos Gábor BMW-jének. Az ORC első helyére Gyarmati Ariel esélyes, aki mögött 17 másodperccel Órai Balázs következik.

A 2017-es Eger rali első versenynapjának eredménye:

  1. Vincze Ferenc/Bazsó Attila – Skoda Fabia R5 37:01.0
  2. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes – Ford Fiesta R5 +11.9
  3. Ranga Péter/Szőke Tamás – Skoda Fabia R5 +28.8
  4. Kazár Miklós/Ferencz Ramón – Ford Fiesta R5 +40.7
  5. ifj. Kiss László/Kissné Varga Zs. – Ford Fiesta R5 +54.2
  6. Bodolai László/Popovics László – Ford Fiesta R5 +1:09.3
  7. ifj.Ranga László/Tóth Imre – Skoda Fabia R5 +1:09.7
  8. Lovász Pál/Kürti Tamás – Hyundai i20 R5 +2:00.0
  9. Trencsényi József/Verba Gábor – Skoda Fabia R5 +2:08.3
  10. Matics Mihály/Zejda Viktória – Mitsubishi Lancer Evo +2:09.1

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33