l1
l2


 

Ogier: "Büszke vagyok az egész M-Sportra

November 3.
Volt oka az ünneplésre Sebastien Ogier-nek és Julien Ingrassiának a Wales Rally végén, a futam harmadik helye mellett sorozatban ötödször is világbajnokok lettek, amely csapatuk, az M-Sport számára az első egyéni és második márkavilágbajnoki VB címet jelentette, ami a versenyzőket is megérintette.

Sebastien, ötszörös világbajnok lettél, milyen érzések kavarognak most benned?

Ogier: Az érzelmeket nem lehet irányítani. Gyönyörű pillanatok voltak ezek, és úgy érzem, ralis pályafutásom alatt ez volt az egyik legmeghatóbb érzés - természetesen ez nem vonatkozik az életemre, hiszen sokkal különlegesebb volt, amikor a fiam megszületett. Nem is tudom, miért törtek ki belőlem ennyire az érzelmek, egyszerűen nem tudom elmondani. Tényleg nem értem a helyzetet, de nagyon jó érzés volt így befejezni egy futamot. Nagyon boldog vagyok és egyben büszke az egész M-Sportra. Malcolm és a csapat többi tagja még soha nem élte át ezt az érzést, és hatalmas nagy érdem, hogy alacsonyabb költségvetéssel is lehet világbajnok.

Ez egy kemény év volt, majdnem az utolsó futamig kitartó küzdelmekkel

Ogier: Egyértelműen azt kell mondjam, hogy a legversenyképesebb szezon volt az idei, amióta aktív résztvevője vagyok a mezőnynek, és ez abszolút jót tett ennek a sportnak. Egyetértek Thierry-vel abban, hogy élvezetes volt a szezon, és nagyon jót tett a bajnokságnak, hogy minden csapat legalább kétszer tudott nyerni. Örülök, hogy részese lehettem egy számomra új csapattal az elmúlt hónapokban zajló küzdelmeknek. Szerintem mindenki nevében elmondhatom, hogy élvezetes ezeket az új generációs, gyors autókat vezetni. Az előző évekhez képest keményen kellett harcolni minden egyes pozícióért – most persze azt mondom, tavaly könnyebb volt, de akkor per pillanat azt gondoltam, nem volt egyszerű feladat. Elfyn kiváló munkát végzett, csodálatosan autózott. Nagyon jól választott gumiabroncsokat is, a szombat esti ködtől sem ijedt meg ő és Daniel kiválóan helyt állt, gratulálok!

Öt világbajnoki elsőséggel a neved mellett szenvedéllyel tudsz tekinteni a következő szezonra?

Ogier: Az öt az csak egy szám. Természetesen szép dolog ez, sohasem gondoltam volna, hogy ezt egyszer átélhetem. Valójában egy bajnoki cím is csodálatos, így az ötödik után már nagyon boldog vagyok, hiszen ez a sport mindig is sokat jelentett a számomra. Most még nem tudok pontos információt a jövő évre vonatkozóan, várhatóan hamarosan lesznek hírek. Nem tudom, mi lenne a jó - feleségemtől kaptam egy ajánlatot az otthon maradásra, de úgy érzem, nekem még szükségem van az adrenalinra.

Gratulálunk, Julien. Hogy érzed magad?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): „Az érzelmekről beszéltünk ugyebár… Nem fogok hülyeséget mondani, belül én is ugyanazt éreztem, amit Seb elmondott előttem, nagyszerű érzés. Amikor szembesültünk az eredménnyel, én rögtön a csapatnak szerettem volna megköszönni – ez az ötödik cím borzasztó nagy öröm, igazán egyedülálló élmény.

Ogier: Eddig csak a szavakra tért ki... :)

Ingrassia: Tudom, ismerem ezeket a szavakat, amiket használok. Azt kell mondanom, hogy nagyon jó volt! Mély nyomokat hagyott bennem, amikor az autóból kiszállva láttam Annát (csapat PR) pityeregni. Köszönünk mindent Malcolmnak, amit az idei évben megadott nekünk. Elfogadtuk az év eleji kihívásokat, összefogtunk, nagyon jól tudtunk közösen együttműködni, és most itt az eredménye. A srácoknak nincs hétvégéjük a csapatban, és ez a bajnoki cím talán egy kicsit kárpótolja őket… Egy szó, mint száz: köszönjük!

Ugyanilyen szenvedéllyel tudnád folytatni?

Ingrassia: Amikor olyan szakaszokon autózol, mint mondjuk a szombat esti ködös gyorsasági, akkor ráébredsz, hogy valami különlegesnek a része vagy.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33