l1
l2


c

 

Neuville is csatlakozik a RallyLegend-hez

Október 18.
Thierry Neuville sem tudott nemet mondani a Legendának - a Hyundai Motorsport versenyzője első ízben még csak nézőként szeretett volna részese lenni a Rallylegendnek, ám a megkeresések és a kíváncsiság hatására mégsem tudott ellenállni a rendezvénynek. A világbajnokokkal és több ismerős résztvevővel együtt október 22-én, a "The Legend" szakaszon fog feltűnni a belga.

A Rallylegend szinte előestéjén derült fény az egyébként is komoly versenyzőket felmutató esemény újabb csillagára – Thierry Neuville is elcipeli a Hyundai i20 WRC-t San Marino városába. A belga versenyző először csak barátokkal tervezett kilátogatni a legendre – szigorúan csak a pálya szélére, azonban megszállottságának mégsem tudott nemet mondani, és végül a csapattal egyhangúan úgy döntöttek, igent mondanak egy legendes autózásra október második felében. A felkeresések elérték a célt – az új generációs WRC-vel Titi egy különleges szakaszon autózhat kedvére, és a nézők legnagyobb örömére. Tehát lényeg a lényeg, a vasárnapi legenda szakaszon Thierry Neuville ott lesz a rajtnál az új generációs i20-assal.

A Colin McRae emlékére szervezett gyorsasági a neves, régről ismert világbajnokok mellett tehát egy olyan trióval is találkozhatunk, akik a mai napig aktív részesei a világbajnokság mezőnyének - Sebastien Ogier és Kris Meeke mellé érkezik meg Thierry Neuville.

KRIS MEEKE A CITROEN XSARA WRC-VEL, ANDREA AGHINI A TOYOTA CELICA-VAL A MÍTOSZOK CSOPORTJÁBAN

A 2017-es Rallylegend nevezési listája most már véglegesnek tekinthető a szervezők szerint. Az előjelek már utaltak arra, hogy a legutóbbi VB futam, a spanyol rali győztese is tiszteletét teszi az olaszoknál, ám a napokban a Citroen részéről is megerősítésre került, hogy Kris Meeke egy Xsarával lesz ott a San Marino-i rajtnál. Ide sorolható még Andrea Aghini is, aki egyszeres világbajnoki futamgyőztesként döntött úgy, hogy a nevezők között lesz.

COLIN MCRAE TISZTELGÉS - A SKÓT VERSENYZŐ LÁNYA, HOLLIE IS RÉSZESE LESZ AZ ESEMÉNYNEK

A McRae család számára több pontban is különleges lesz az október 19-én kezdődő show. Colin lánya, a tizenkilenc éves Hollie mellett ott lesznek a nagyszülők, Jimmy és Margaret és nagybátyja, Alister. A szervezők szerint Colin felesége nem kívánt elutazni San Marino-ba.

RALLYLEGEND SZÁMOKBAN

140 nevező, akik közül 55 résztvevő 21 különböző országból érkezik. Ricardo Trivino például Mexikóból érkezik, azonban a nézők közül is akadnak érdekességek – Dél-Amerikából egy olyan szurkolói társaság érkezik, akik húsz szobát foglaltak le az egyik hotelben.

Olasz részről több mint hatvanan akadnak - Biasion, Tony Fassina, “Lucky”, Noberasco, Aghini, Longhi, Navarra, Riolo, Romagna és a fiatal Campedelli képviseli e nemzetet, rajtuk kívül pedig a kimondottan helyi, San Marino-i nevezők teszik ki a lista harmadik részét.

ALÁÍRÁSOK ÉS KÖZÖS FOTÓK

A három napos rendezvény során mindennap lesz valaki, akitől értékes aláírást vagy éppen egy fotós emléket gyűjtetünk be. A már beharangozott résztvevők és világbajnokok mellett a szervezők azt ígérik, hogy Jean Alesi, a korábbi F1-es versenyző, és Luis Moya is tiszteletét teszi Spanyolországból az eseményen. A motorosoktól Estrella Galicia, az aktív forma 1-es mezőnyből pedig Sainz érkezhet, illetve több érdekességgel is számolhatunk, melyet a rendezők nem szerettek volna leleplezni.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33