l1
l2


 

Tanak: "Megtettem minden tőlem telhetőt"

Október 13.
Ott Tanak idén már hatodszor állhatott dobogóra a Katalán Ralin, minek köszönhetően felkapaszkodott a ponttáblázat második helyére, így izgalmas küzdelemre számít a hátralévő két futamon.

Ott, jó munkát végeztél a hétvégén. Hogy látod, jó tempót diktáltál?

Tanak: "Összeségében nézve egészen szép hétvégénk volt, különösen pénteken, ahol szinte minden jól alakult. Ezután jött az aszfalt, ahol a Citroen utolérhetetlen volt. Egyébként nagyon szép helyeken futottak a szakaszok, élvezet volt rajtuk autózni."

Nehéz volt az utolsó napon mindent beleadni?

Tanak: "Az biztos, hogy a tőlem telhető legtöbbet megtettem. Minden egyes pont számít, emiatt nem engedhettem meg egy hibát sem - bár néhol közel voltam a határhoz. A reggelt szinte egy másodperces különbséggel kezdtük meg Seb-bel, nagyon közel voltunk egymáshoz. Kaptam azonban egy telefonhívást Malcolm-tól, aki nevetések közepette azt mondta, ennyi már elég lesz. Lényegében Seb nagyon ment, nem volt semmilyen eszközöm, amivel megállíthattam volna :)."

Várod a walesi futamot?

Tanak: "Így, hogy a táblán előrébb kerültem, érdekes lesz a rajtpozíció, főleg, ha esőben kezdünk. Nem leszek rossz helyzetben, aztán majd meglátjuk, mi történik. Ha nem az első helyért kell harcolnom, akkor a csata Thierry-re lesz kiélezve. A bajnokságban való küzdelem még új a számomra, hiszen soha eddig nem voltam ilyen kedvező helyzetben."

Martin, hogyan érzed most magad?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Köszönöm, jól! Személy szerint reménykedtem abban, hogy csökkenthetjük a szakadékot Seb-bel szemben, de nem állunk rosszul, hiszen Thierry-ék előtt vagyunk, viszont Seb messze van. Abban biztos vagyok, hogy Malcolm boldog, hiszen bőven hoztunk az M-Sportnak pontokat. Januárban amikor Malcolm-nál vacsoráztunk, végigkóstoltuk a borait, és köztudott, hogy vannak a csapatban francia srácok is, így véleményem szerint az a bor nemsokára el fog fogyni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33