l1
l2


 

Ogier: "Kris és Paul más nyelvet beszéltek"

Október 11.
Sebastien Ogier Spanyolországban lecsúszott a futamgyőzelemről, de elsődleges célját teljesítette, növelte előnyét a bajnoki ponttáblázat élén, így nem csoda, hogy a második helynek is úgy örül mint ha megnyerte volna a versenyt.

Sebastien, most már biztonságban érzed az ötödik VB címet?

Ogier: "Nem mondhatnám, hogy biztonságban van, de valamivel jobb a felállás, mint egy héttel ezelőtt volt. Ennek a második helynek most úgy tudok örülni, mint egy győzelemnek. Ugrálni tudnék örömömben, mindazok ellenére, hogy más megközelítésben a második az az első vesztes. Ezek a pontok viszont most aranyat érnek. Boldog vagyok, hiszen a cél teljesítve, és a csapat számára is sikerült növelni a konstruktőri pontokat. Ez csodálatos dolog, amikor év elején az M-Sporthoz kerültem, nem gondoltam volna, hogy az első helyekért fogunk ilyen tisztán küzdeni."

Már akkor sokat beszéltek a következő évedről, amikor a csapathoz kerültél. Ez zavaró volt?

Ogier: "Nem feltétlen. A célomra összpontosítottam - jó futamokat akartam teljesíteni, eredményesen. Spanyolországban pontosan tudtam, milyen célokkal érkezem. A lehető legtöbb pontot szerettem volna begyűjteni azért, hogy Ausztráliába már ne nagy nyomással utazzak, hanem egy jelentősebb előnnyel. A fejemben egyébként az van még mindig, hogy Walesben így eldőlhet a bajnoki cím sorsa. A pénteki murva nagyon jól sikerült, nem volt nagy hátrányunk. Kris és Paul valahogy más nyelvet beszélt a hétvégén, jó munkát végeztek, gratulálok nekik!"

Esetleg hozzájárult a hétvége valamelyik momentuma ahhoz, hogy könnyebben dönthess a 2018-as szezonodról?

Ogier: "Ma azt gondoltam ki, hogy vegyes szerződést köthetnénk - a murván Citroen-nel mennék... :) Egyébként nem tudom, majd meglátjuk, van még pár hetem eldönteni. Még azért vannak bőven feladatok, és akadnak tárgyalások is."

Julien, milyen volt ez a futam a számodra?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Boldog vagyok! Jól jöttek ezek a pontok. A munka fele elvégezve, hiszen így jó esélyekkel érkezhetünk a következő állomásra, Walesbe. Ugyan murváról lesz szó, de a spanyol első napja után bizakodva tekintünk rá. Egyetlenegy hibánk volt Spanyolországban - pontosabban nekem. A szerdai pályabejáráson elfelejtettem tollat magammal vinni."

Gyakran mondják, hogy a navigátor az agy a kocsiban. Mit tanácsolsz Seb-nek 2018-ra?

Ingrassia: "Ezt, hogy én lennék az agy, Finnországban próbálta megcáfolni! :) Mintha azt hallottam volna, hogy Kris és Paul jönnek a Fordhoz, de igazából nem tudom..."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33