l1
l2


 

Ogier nyerte a Katalán Rali bemelegítését

Október 5.
Sebastien Ogier kezdett leggyorsabban a Spanyol Ralin, a francia versenyző a negyedik körben hozott időeredményének köszönhetően múlta felül három tizeddel Kris Meeke-t. Harmadikként a Hyundai friss szerzeménye, Andreas Mikkelsen következett – aki csapattársát, Dani Sordo-t és Ott Tanakot taszította le a dobogóról.

Csütörtökön délelőtt egy 2,97 kilométeres shakedown keretében kezdetét vette a világbajnokság egyik legegyedibb megmérettetése. A vegyes felületeket produkáló spanyol rali bemelegítésén Sebastien Ogier futotta a leggyorsabb kört – a közel három kilométert 2:05,2 alatt tette meg. Mögötte mindössze három tizedes lemaradással következik a futamra komoly tervekkel érkező Citroen csapata – a francia márka Kris Meeke jóvoltából csípte el a shakedown középső dobogóját.

Meeke számára sokáig bíztató volt a második körben megszerzett időeredmény, ugyanis egészen Ogier utolsó megvillanásáig úgy érezte, övé lesz az elsőség. Az M-Sportos versenyző azonban mindent beleadott, aminek meg is lett az eredménye.

Harmadik idővel a Hyundai Motorsport újdonsült igazolása, Andreas Mikkelsen érkezett. A debütáló kilométereit teljesítő norvég öt kört futott, mely során egyre jobbak lettek nemcsak a tizedek, hanem a másodpercek is. Az utolsó menet pedig meghozta számára a kedvező pozíciót – Meeke mögött négy tizeddel végzett.

Mikkelsen után a csapattárs, Dani Sordo következik, aki a spanyol rajongók legnagyobb örömére az élmezőnyt erősíti. A Hyundai versenyzője egyébként osztozik ezen a negyedik helyen, hiszen tizedre pontosan Ott Tanak is ugyanannyit futott a harmadik körében, mint Sordo másodjára.

A Toyota számára Jari-Matti Latvala szállítótta a legjobb időt egy hatodik hellyel, társa, Esapekka Lappi azonban az első körben szenvedett a Yaris motorjával, a harmadik körre azonban egy tizenkettedik pozíciót azért csak elcsípett.

A 2017-es RallyRACC Catalunya shakedown eredménye:

1

Ogier

Ford Fiesta

2m05.2s

2

Meeke

Citroen C3

+0.3

3

Mikkelsen

Hyundai i20

+0.7

=4

Tanak

Ford Fiesta

+1.1

=4

Sordo

Hyundai i20

+1.1

6

Latvala

Toyota Yaris

+1.7

7

Ostberg

Ford Fiesta

+1.8

8

Neuville

Hyundai i20

+1.9

9

Hanninen

Toyota Yaris

+2.1

10

Evans

Ford Fiesta

+2.4

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33