l1
l2


 

Négy autót visz Wales-be a Hyundai

Október 2.
Mégsem marad otthon senki a koreai márka versenyzői közöl a Világbajnokság idei utolsó előtti állomásán, a Hyundai Neuville, Paddon, Sordo és Mikkelsen számára is biztosít egy-egy i20 WRC-t.

A Hyundai Motorsport egészen meglepő húzásokkal rukkol elő az elmúlt hetekben – az évközbeni igazolás és szerződésaláírás után az alzenauiak nem várnak 2018-ig a csapatfelállás és az autók gyarapításával. A hétvégi spanyol állomáson ugyan még csak három autóval rajtolnak el, ezt a számot azonban az októberi walesi állomáson megdobják még eggyel. A bajnoki címre esélyes Thierry Neuville mellett tehát Dani Sordo, Andreas Mikkelsen és Hayden Paddon is volán mögé ülhet.

A csapat nem véletlenül döntött a gyors létszámövekedés mellett. Bíznak abban, hogy a négy versenyző teljesítményének köszönhetően mind versenyzői mind konstruktőri téren sikeresebbek lehetnek, és több pontot gyűjthetnek be az utolsó előtti állomáson. A remény megvan a jó szereplésre a brit murván, hiszen tavaly Thierry Neuville megcsípte a dobogót, míg Andreas Mikkelsen 2015-ben sikeresen beverekedte magát a top3-ba. A spanyol szünet után Hayden Paddon ismét szóhoz juthat egy i20 WRC-vel, aki kifejezetten örül a walesi lehetőségnek, hiszen a versenynaptárban ez az egyik olyan állomás, melyet szinte magáénak érez a kiwi srác. Sordo gondolataiban két dobogós hely tűnhet fel, ha visszagondol a brit emlékekre, idén pedig nem titkolja, hogy ezt tovább szeretné gyarapítani háromra.

Spanyolországban hárman, Walesben négyen lesznek a Hyundai-osok, a zárófutamon azonban még kérdéses, hogy mely felállás mellett döntenek a Hyundai Motorsport szakemberei.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Titkon reménykedtünk abban, hogy a Wales ralira össze tudjuk hozni a négy versenyautót. Hisszük, hogy ez egy versenyképes felállás lesz, és lehetőséget ad nekünk ahhoz, hogy életben tartsuk a versenyzői és konstrukőri címért folytatott harcunkat. Thierry tavaly dobogón ünnepelt, Andreas pedig ugyanezt tette egy évvel azelőtt, így tudjuk jól, hogy a srácokban van potenciál. Hayden számára ez egy jó lehetőség, hogy erős eredménnyel térhessen vissza a csapatba egy kisebb szünet után. Dani a negyedik versenyzőnk, aki szintén megfordult már a dobogón a korábbi évek során."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33