l1
l2


 

Loeb újra a C3 WRC-t tesztelte és nyitott a folytatásra + videó

Szeptember 22.
Sebastien Loeb a héten újból részt vett a Citroen tesztjén, a kilencszeres rali világbajnok elhintette azt is, hogy 2018-ban ismét a királykategóriában szerepelhet. Egyelőre egy-két versenyre látnak esélyt a franciák a közös együttműködés szárnyai alatt - természetesen egy C3 WRC-vel.

A héten a Citroen Racing már az október 5-én kezdődő spanyol futamra hangolt. A teszten Mattonék újból vendégül látták a kilencszeres rali világbajnokot, akit mindezen sikereken túl nagyon jól ismernek a korábbi közös szerepléseknek köszönhetően. Hat hete Loeb aszfalton autózott a még talán fejlődésre szoruló C3-assal, most azonban már murván vitte táncba a franciák versenyautóját.

A 2018-as ralis visszatéréssel kapcsolatosan Loeb nem tesz egyértelmű kinyilatkoztatást, azonban gondolatai közzététele során többször utalt arra, hogy a rallycross versenynaptárától és a Peugeot-tól függ minden.

"Most még várok, hogy fény derüljön, milyen úton- módon folytatódhat a Peugeot-val a rallycross." - kezdte mondandóját Loeb, aki ez alkalommal a Citroen felfüggesztés és diffi beállításainak finomhangolásában segédkezett. "Ha sikerül megegyznünk, akkor az lesz az elsőszámú sorozatom, de nem vetnék meg egy-két rali világbajnoki rajthoz állást sem a C3 WRC-vel."

"Régen volt szerencsém murván autózni, ezért nagyon örültem annak, hogy az új generációs WRC-vel most ismét átélhetem a helyzetet. Remélem, hogy az eddigi tapasztalataim hozzájárulnak a Citroen pozitív irányba való fejlődéséhez. Lényegében nem tudtam, mire számítsak, amikor először beleültem, de nem volt nehéz vezetni. A gyorsabb kanyarokban mintha elveszítettem volna a tapadást, de bízom benne, ezt sikerül orvosolni a héten megtett kilométerek után."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33