l1
l2


 

Eger pótolja Budapestet a Magyar Bajnokságban

Szeptember 21.
Nem maradunk idén sem Eger rali nélkül – ugyan a hevesi megyeszékhely szezonnyitóként vonult be a köztudatba, idén a szezonzáróként, november első hétvégéjén került be a naptárba. A bajnokság még nyitott, így talán az sem kizárt, hogy a Dobó téren ünnepelhetjük 2017. év legjobbját.

Az utolsó pillantban lemondott Budapest ralit mindenképpen pótolni szerette volna az MNASZ testülete, így gyors tervezgetéseket követve Eger városára esett a választás, mely megyeszékhely szíves örömest látja vendégül e technikai sport szereplőit és szerelmeseit. Az ORB versenynaptárát tekintve tehát jelen állás szerint kalkulálhatunk hét futammal – az októberi mecseki kilométerek után Eger környékén diktálhatják a tempót azok a párosok, akik november 3-5. között szeretnék méltón, igazi erdei kilométerek között zárni a szezont.

Az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás a szerdai egri sajtótájékoztatón elmondta, hogy Eger a megszokott szezonnyitás helyett évadzáróként mégis részese lehet a 2017-es szezonnak. Ehhez természetesen nemcsak az Autósport Szövetségének az elhivatottsága kellett, hanem a város vezetésének a rábólintása is. Eger mindig is szívesen látta vendégül az ORB krémjét, első futamként unikumnak számított, hiszen sok rejtélyre itt kaphattunk ténylegesen választ. Most fordult a kocka, és a novemberi állomás akár a bajnok kilétét fedheti fel, ha az ezt megelőző mecseki kilométerek nem döntik el a 2017-es elsőség sorsát.

Eger egyébként e gyors szervezgetésnek köszönhetően tizenkettedik alkalommal látja vendégül majd a ralisokat. A versenykiírás ugyan még tervezőben van, de a szervezőség részéről elhangzott, hogy a megszokott gyorsaságikon kívül szeretnének olyan részeket beleiktatni, melyek a versenyzők és nézők számára is kedves lehet.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33