l1
l2


 

Bouffier nyerte az olasz EB futamot

Szeptember 18.
Az utolsó méterekig kiélezett harcok szemtanúi lehettünk a hétvégi Rally Di Roma Capitale-n, Az EB utolsó előtti futamát mindössze három tizeddel nyerte meg az a Bryan Bouffier, aki a powerstage-re még másodikként érkezett Kajetan Kajetanowicz előtt. A dobogósok sorát Bruno Magalhaes zárja, míg ifjabb Érdi Tibor az ERC2-es győzelmet ünnepelt a célban.

A látványos pályavezetés, hihetetlen csaták, kiesések és szakasztörlések tarkította Rally Di Roma Capitale vasárnap délután ért véget, mely időpontig elég kemény harcok szemtanúi lehettünk. A címvédő, Kajetan Kajetanowicz és hétvégi vetélytársa, Bryan Bouffier között igazán nagy adok-kapok alakult ki, mely ténylegesen az utolsó méterekig kitartott. A pontot az i-re a záró, powerstage tette fel. A címvédő, Kajto egy öt tizedes előnnyel és a maximális pont begyűjtésének reményében állt oda az Altipiani-Guarcino szakasz rajtjához.

A röpke tizenegy kilométer alatt azonban Bryan Bouffier jutott szóhoz – a francia nyolc tizeddel gyorsabb volt a lengyeltől, ez pedig éppen elég volt ahhoz, hogy megelőzze, és végeredményben egy három tizedes előnyt harcoljon ki magának. "Nagyon nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen körülmények között nyerni tudtunk. A végéig keményen kellett küzdenünk ezért. Hálás köszönet a csapatnak, a támogatóknak, a nézőknek, hogy kitartottak mellettünk." - mondta Bouffier, aki idén már másodszor bizonyult a legjobbnak az EB-n.

Valójában Kajetan Kajetanowicz a második helynek is tudott örülni, hiszen az összetettbeli táblán növelhette előnyét Bruno Magalhaes előtt. "Elképesztően boldog vagyok, hogy itt lehetek egy ilyen eredménnyel. Jól szórakoztunk, lenyűgöző helyeken jártunk, és külön öröm, hogy első alkalommal római versenyen járva képesek voltunk harcolni a legjobb pozícióért. Hatalmas köszönet a csapatnak, és gratulálok Bryan-nek!" - mondta a mindig mosolygós Kajto.

A dobogó legalsó fokát az a Bruno Magalhaes vette birtokba, aki matematikailag még esélyes lehet a sorozat év végi első helyére. A portugál versenyző összességében elégedett volt a hétvégével mindazok ellenére, hogy az autó beállításait soha nem sikerült a kedvére hangolni. Értékes pontokat gyűjtött, így igazán nagy küzdelem marad az utolsó fordulóra, melyre a hónap végén Lettországban kerül sor.

Az EB egyik meghatározó kamikaze pilótája, Alexej Lukjanuk ezúttal is hozta mondhatni a szokásosat - az év első felében elszenvedett balesetből még épülgető versenyző a hatodik szakaszig bírta ezúttal, mely részen a Ford Fiesta kerekét elhagyta.

Magyar részről is lehet ünnepelni, ugyanis ifjabb Érdi Tibor az ERC2-es kategóriában az első helyért járó díjat vehette át. Klausz Kristófék is szépen autóztak, kitartottak egészen a végéig – Csányi Botond navigálásával az összetettbeli tizenkilencedik helynek örülhettek.

A Rally di Roma Capitale 2017 végeredménye:
1. Bryan Bouffier/Xavier Panseri, Ford Fiesta R5 2:02:16.0
2. K. Kajetanowicz/Jaroslaw Baran, Ford Fiesta R5 +0:00.3
3. B. Magalhaes/Hugo Magalhaes, Skoda Fabia R5 +0:57.9
4. Grzegorz Grzyb/Jakub Wróbel, Skoda Fabia R5 +1:18.3
5. S. Tempestini/S. Itu, Citroen DS3 R5 +1:55.4
6. Jan Cerny/P. Cernohorsky, Skoda Fabia R5 +2:10.4
7. Lukasz Habaj/Daniel Dymurski, Ford Fiesta R5 +2:25.5
8. Nikolay Gryazin/Y. Fedorov, Skoda Fabia R5 +2:55.6
9. S. Consani/Valentin Salmon, Ford Fiesta R5 +3:17.2
10. T. Di Cosimo/P. Francescucci, Skoda Fabia R5 +4:21.9
17. ifj. Érdi Tibor/Papp György, Mitsubishi Lancer Evo X +11:20.1
19. Klausz Kristóf/Csányi Botond, Peugeot 208 R2 +13:19.8

 

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33