l1
l2


 

Nagy csatára számít az EB címvédő

Szeptember 14.
Célegyenesébe érkezik a Rally EB idei pontvadászata, melynek különlegessége, hogy a bajnoki cím sorsa még bőven nyitott. A hétvégi római megmérettetésen nagy elánnal száll harcba Kajetan Kajetanowicz, aki címvédőként és újból bajnoki esélyesként várja az olasz rajtot.

A kétszeres Európa Bajnok lengyel pilóta több versenytársához hasonlóan az újdonság erejét látja a szeptember 15-én kezdődő Rally di Roma Capitale-ban. Az aszfaltos küzdelmek nem lesznek egyszerűek, de határozott elképzeléssel érkezik Kajto a Lotos által protezsált Ford Fiesta R5-ösével a sorozat utolsó előtti állomására.

"Az új helyszín hatalmas kihívás, de összességében izgatottak vagyunk, hogy teljesen ismeretlen utakat vehetünk be." - mesélt a lengyel várakozásairól. "Mindig is szerettem volna Olaszországban versenyezni, hiszen itt olyan aszfalt utak vannak, melyek egyedülállóak a rali világában. Az érzéshez pluszban hozzáad egy kis izgalmat az, hogy komoly nevekkel harcolok meg a bajnoki pontokért. Pozitívan tekintek a hétvégére, hiszen egy jó csapattal és jó autóval állok rajthoz."

Kajto hat futamot követően vezeti a sorozat összetettbeli pontállását, de előnye nem megnyugtató - 23 ponttal vezet Bruno Magalhaes előtt. A tét nem kicsi, hiszen az év végi elsőség mellett ő lehetne az első az ERC történelmében, aki három bajnoki címmel büszkélkedhetne.

"Fontos pillanatok várnak ránk, mindenképpen szeretnénk jól teljesíteni, koncentrálni, ehhez pedig megpróbáltunk a legjobban felkészülni." - tette hozzá. "A rajongóimnak is hatalmas köszönettel tartozom, hiszen ha nyerek, olyan élményekkel gazdagodok nekik köszönhetően, amiért megéri küzdeni. Szeretnék harmadszorra is bajnok lenni!”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33