l1
l2


 

Ogier kell a Citroennek!

Szeptember 8.
Yves Matton nem keseredik csapatfelállásának gyors változásán - a Citroen Racing főnöke elsődleges célja a C3 fejlesztések mellett most az, hogy az egyik legnagyobb falatot megszerezze. Nem titok, 2018-ra szeretné elcsábítani Sebastien Ogiert!

Sebastien Ogier négyszeres világbajnokként és aktív ralis résztvevőként eléggé kapósnak tűnik manapság, és a jelenlegi csapatában zajló tárgyalgatások mellett azért kapja sorra az ajánlatokat. Most a régi csapata, a Citroen vetett rá szemet, mely márkát 2011-ben hagyta el. A válás nem feltétlen volt végleges, hiszen ha a tárgyalások jól alakulnak, akkor újból magára öltheti a piros-fehér ruhát.

„Elsődleges célunk most az, hogy megpróbáljuk rávenni Sebastient, csatlakozzon hozzánk.” - árulta el Matton az Autosport-nak. "Lépésről-lépésre haladunk végig a kérdéses pontokon és a lehetőségeken, aztán a végső választ majd meglátjuk. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem csak mi akarjuk meggyőzni őt!

Jelen pillanatban elgördíthetetlen akadályok nincsenek. Ez nem jelenti persze azt, hogy minden tökéletes, hanem inkább arra próbálok rámutatni, hogy az adott esetekben lehet szó egyezkedésekről mindkét fél részéről."

A konkrét kérdés az autosport.com részéről Matton felé az volt, hogy milyen esélyeket lát Ogier C3-ba pattanására a következő volt: "Lényegében mindegy, hogy 10 vagy 90%, ha nem 100%, akkor nem történik átigazolás."

Nem tagadom, jó lenne visszaszerezni, számunkra fontos az a tény, hogy gyors versenyző legyen a csapatunkban. Francia márka, francia csapat egy francia versenyzővel - hab lenne a tortán!

Sebastien Ogier oldaláról megvizsgálva az esetet a másik lehetséges csapat a jelenlegi háttere, az M-Sport lehet. Az elmúlt hónapban a négyszeres világbajnok azt mondta, hogyha a Ford gyár a csapat mögé áll, akkor teljes egészében átgondolandó a 2018-as szereplése Wilson bácsi mellett.

Az M-Sport főnöke, Malcolm Wilson is javában töri a fejét és tárgyalgat versenyzőjével, bízva abban, hogy jövőre tovább folytatódhat a sikeres együttműködés. 

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33