l1
l2


 

A Hyundai lenyúlta Mikkelsent a Citroentől

Szeptember 5.
Úgy tűnik a Citroennek nem sokat ért Andreas Mikkelsen eddigi munkája és a Német Ralin elért második helye sem, a Hyundai ugyanis ma bejelentette, a Katalán Ralira benevezi Mikkelsent egy i20 WRC-vel.

Meglepő fordulat a Hyundai Motorsport versenyzői felállásában - a mai napon az alzenaui egyesület hivatalosan is megerősítette, hogy az októberi spanyol futamon Andreas Mikkelsen kap lehetőséget egy i20 Coupe WRC-vel a rajthoz állásra. További csavar a dologban, hogy várhatóan a norvég a katalán állomáson kívül még a maradék két versenyen is a Hyundai számára hozhat pontokat. A hivatalos jelentések szerint Thierry Neuville és Dani Sordo mellé kapcsolódik be a norvég fiú, a rövidre sikerült Citroen-es történet után közvetlen.

Andreas Mikkelsen megszokott navigátorát is magával cipelte az alzenauiakhoz, így Anders Jaeger segítségével Spanyolországban, Walesben és Ausztráliában is a Hyundai színeiben okozhat izgalmakat.
A

A három állandó versenyző szerződése lényegében még érvényben marad, de a Hyundai a több gyártói pont reményében egy váratlan fordulathoz érkezett. Andreas Mikkelsentől tehát szintén pontokat várnak el, mely a konstruktőri táblán jelenthetne előnyt az M-Sporttal szemben.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Nem volt könnyű döntés a részünkről, de meg kellett tennünk, hogy a bajnoki csatározásban versenyben maradjunk. Valójában régóta folytak a tárgyalások már Andreas-szal, de konkrétumot nem tudtunk ajánlani neki, hiszen a felálllásunk fix volt. A futamok azonban nem a tervek szerint alakultak és nőtt a szakadék az M-Sporttal szemben, így kénytelenek voltunk újraértékelni a dolgokat. Egyelőre a spanyol felállásunk biztos, a walesi és az ausztrál versenyzői összeállítás még csak terv, a futamok előtt mindhárom szerződéses párosunkkal le fogunk ülni egyeztetni. Örömmel fogadjuk Andreas-t és Anders-t, kíváncsian várjuk a spanyol szereplésüket."

Andreas Mikkelsen: "Nagyon örülök, hogy a Hyundai Motorsporthoz csatlakozhatok a következő, remélhetőleg három futamon. Nagyszerű csapat, tehetséges tagokkal - egy olyan márka, mely minden talajtípuson gyorsan fejlődik és bizonyít. Murván már volt szerencsém tesztelni az autót, mely során pozitív élményekkel gazdagodtam, és bízom benne, ez kitart majd versenykörülmények alatt is. Célom az lesz, hogy amennyire csak lehet, segítsem a csapatot a konstruktőri bajnokságban. Reméljük, egy hosszútávú együttműködés elején állunk most."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33