l1
l2


 

Rovanpera is esélyes a gyári Hyundai-ra

Augusztus 31.
Kalle Rovanpera nevét az elmúlt hetekben az M-Sporttal kapcsolatosan hallhattuk, azonban a fiatal finnt a Hyundai nemrég indult tehetségkutató programjában szereplő legjobb nyolc versenyző közé is beválasztották. A tét nem kicsi – a győztes Hyundai i20 R5-össel teheti próbára magát 2018-ban a WRC2-esek világbajnoki mezőnyében. 

A program keretében Kalle Rovanperán kívül még hét tehetséggel kalkulál a Hyundai. A nevek közül azért néhányat ismerhetünk - Emil Bergkvist, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet, Jari Huttunen, Karl Kruuda, Pepe Lopez és a német bajnokságban mozgolódó Rene Mandel próbál majd szerencsét az alzenaui bandánál. A korábban említett britek tehát kimaradnak a jóból - Chris Ingram és Tom Cave szeptemberben úgy tűnik, nem kap lehetőséget a tesztelésekre.

Az első komoly gyakorlati megmérettetésre tehát a következő hónapban, szeptemberben kerül sor, amikor is murván illetve aszfalton mutathatják meg vezetési technikájukat az érintettek.

A kiválasztás során egyébként a Hyundai figyelembe vette a versenyzők szerepléseit, győzelmeit - ezek alapján egy Németországban megtartott interjú keretében leszűkítették a kört a bűvös nyolcasra. A harc nagy az i20-asért, ugyanis nemcsak egy autót kap a legjobb, hanem teljes háttérrel együtt egy 2018-as szezonbeli szereplés garantált a WRC2-esek mezőnyében.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33