l1
l2


 

Az M-Sporttal mutatkozhat be a VB-n Rovanpera

Augusztus 14.
A szemtelenül fiatal Kalle Rovanpera úgy tűnik, már az idei szezonban megmutathatja magát a legnagyobbak közt is - a még csak tizenhat éves fiú az M-Sport-nál köthet ki. A Wales Ralira egy Fiesta R5-ös, míg jövőre a WRC2-es sorozat van kilátásban, de a WRC autó sem olyan távoli.

Kalle Rovanpera fiatal kora ellenére a helyi szabályokat kihasználva jelen pillanatban a lett és finn bajnokságban mozgolódik, ám október elsején betölti a tizenhetedik életévét, ami még több lehetőséget nyit meg számára. Karrierjének előkészületei javában zajlanak, ezt bizonyítja például a napokban lezajlott teszt, melyet az M-Sport jóvoltából tudhatott le, Greystoke erdő útjain. Nem kérdés, mire mentek ki ezek a kilométerek - a RedBull támogatottságát korábbról élvező Rovanpera a világbajnokság debütálását Malcolm Wilson egyik R5-ösével tudhatja le, már akár az idei walesi futam keretében. Ha minden a tervek szerint zajlik, akkor nem állna meg itt a történet - 2018-ban egy WRC2-es szezonnal folytatódhatna a közös munka. 

Az ismerkedést után a következő teszt Kalle a szülinapján lesz, aztán huszonhat nap múlva élesben is képet kaphat a Ford Fiesta R5-ösről a walesi VB futamon. Természetesen addig sem lesz megállás - a Toni Gardemeister által felkészített Skoda Fabia R5-össel tovább gyűjti versenykilométereit a lett és finn bajnokságban. Mindezek mellett pedig az olaszoknál is fel-feltűnik egy Peugeot 208 T16 R5-össel.

"A következő szezonra már most felvázoljuk a lehetőségeket, több oldalról beszélgetünk emberekkel, és úgy tűnik, idén Walesben Kalle már a világbajnokságon teheti próbára magát, jövőre pedig nem kizárt több rajthoz állás sem a WRC2-es kategóriában." - mondta Rovanpera menedzsere, Timo Jouhki.

"Véleményem szerint Kalle készen áll egy világbajnokságra felkészített autóra. Ismerem őt, tisztában vagyok a képességeivel, és nem ijednék meg attól sem, ha valaki igazi királykategóriás autó kipróbálására hívná meg. De maradjunk a jelennél – Kalle a jövőre készül fel, és ehhez tökéletes alap egy R5-ös."

A másik oldal, az M-Sport sem hagyta szó nélkül Rovanpera szereplését – Malcolm Wilson abszolút elégedett volt azzal, ahogy a fiatal srác bánt az autóval. „Természetesen szeretnénk és jó lenne látni Kalle-t idén Walesben, jövőre a brit bajnokságban illetve a világbajnokságon." - mondta el az M-Sport vezetője. "Valamit megpróbálunk alakítani. Szerintem ő az a fiatal most, akiről a rali világa a legtöbbet beszél, szóval nem lenne rossz, ha a csapatunk része lenne."

Rovanpera menedzsere, Jouhki régi kapcsolatban áll már Wilsonékkal, ugyanis olyan kiválóságokat hozott a csapatnak, mint Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala vagy éppen Teemu Suninen.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33