l1
l2


 

Brit pilótákra vetett szemet a Hyundai

Augusztus 14.
Újabb tehetséggondozó programmal rukkolt elő a Hyundai - a koreai márka a 2018-as szezonban egy versenyzőt szeretne támogatni a WRC2-es kategóriában, melynek szűrése már javában zajlik. Szeptemberben nyolc szerencsés élesben bizonyíthat, akik közül már biztos, hogy hárman a brit szigetről érkeznek.

Izgatottan tekint a most következő augusztusi hétvégére a Toyota Gazoo Racing. Az ADAC Rally Deutschland jóvoltából egy olyan aszfaltos esemény van soron, ahol három különböző jellemzőjű felszínen mérhetik össze tudásukat a nevezők. A szőlőültetvények övezte részek, a Baumholder katonai terület és a gyorsforgalmi utak is mind-mind egyedi sajátos aszfaltbeállításokat kívánnak. Ezek mellé még pluszban társulnak az időjárási körülmények, melynek függvényében még nehezebb dolga lehet a résztvevőknek gumiválasztások tekintetében.

Az interjúzás az elmúlt héten megtörtént, és a nyolcból három olyan pilótát néztek ki maguknak a németek, akik brit származásúak, és aktívan tevékenykednek a rali világában. Az egyikük Gus Greensmith, aki egy M-Sportos Fiestával versenyzik a WRC2-esek között, a másik két szerencsés pedig az a Chris Ingram és Tom Cave, akik az Európa Bajnokságban mozgolódnak az Opel színeiben.

Az autosport.com nézetei szerint nagy esély van arra, hogy a leendő versenyző a vérbeli királykategóriás autóval is bizonyítson, de egyelőre csak az R5-össel való szereplést erősítette meg az egyesület.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy jövőbeli igazi WRC csillagot találjunk." - mondta a Hyundai Motorsport főnöke, Michel Nandan. "Rengeteg tehetség van, akinek nincs lehetősége bizonyítani, egy kicsit ezt a sorozatot szeretnénk megtörni. A jelölteket komoly tesztek alá helyezzük, és bízom benne, hogy így megtaláljuk a jövő csillagát."

A britek közül Greensmith és Ingram nem kívánta sem cáfolni sem megerősíteni az esetet, Cave azonban nem zárkózott el a kérdés elől. "El kell ismernem, nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Lényegében tudtam, hogy tavaly a Hyundai figyelgetett a brit bajnokságban, amikor Elfyn Evans ellen versenyeztem. Várom a szeptembert!" - mondta Cave.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33