l1
l2


 

Itt a Budapest Rally programja

Augusztus 14.
Az országos rali bajnokság utolsó előtti versenyeként tér vissza a programba idén a Budapest Rallyt, mely rég nem látott szakaszokkal örvendezteti meg a közönséget. A futam központja Pilisvörösvár, az ORB tizenhárom, a Rallye2 hat gyorsasági szakaszt teljesít.

Miskolc, Ózd, Szombathely, Székesfehérvár és Veszprém után az idei esztendőben szeptember első hétvégéjén a Budapest Rally juthat főszerephez az Országos Bajnokság hatodik állomásaként. A teljes egészében aszfaltos pályákon zajló derbi az ORB az ORC és Historic mezőny részére 149,6 versenykilométer lesz két napra osztva, míg a Rallye számára egyetlen nap alatt 80 versenykilométert tehetnek meg a párosok.

Az ORB számára a verseny péntek kora este rajtol, a verseny első köre még inkább szürkületben rajtol, a második kör viszont teljesen sötétségben kerül lebonyolításra. A szuperspeciál az Esztergom és Dobogókő között 9 és fél kilométeres pályán kerül megrendezésre, a rajt pedig fél 8 magasságban történik meg. Ezt követően egy 5 kilométeres lezárt rész Csobánka-Pilisvörösvár kerül terítékre, majd ugyanez a két gyors ismétlődik meg, mely után a pilisvörösvári szervizben szusszanhatnak egyet a résztvevők. A nap utolsó szakasza egyébként este negyed 11 után pár perccel kezdődhet.

Pihenésre nem sok idő maradhat éjszaka, ugyanis szombaton már negyed 10-re betervezték a szervezők az első gyorsot, mely a Visegrád-Szentendre lesz a maga 13 kilométerével. Pilisszentlászló-Lepence a következő páciens, mely szakasz 7,6-os távval büszkélkedhet, harmadikra pedig Pilismarót-Esztergom juthat szóhoz. E kör még kétszer megismétlődik szombaton.

A Rrallye2-esek szombaton küzdhetnek meg egymással az értékes bajnoki pontokért - ők hat szakasszal számolhatnak. 10:48-kor kezdik meg az első kilométereket Visegrád és Szentendre között, majd Pilisszentlászló-Lepence és Pilismarót-Esztergom után egy szervizes kitérőt követően újból nekivágnak a hármasnak, hogy végül körülbelül 5 óra magasságában befejezhessék az idei budapesti felvonást.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33