l1
l2


 

Matton nyitva hagyja a kaput Loeb előtt

Augusztus 4.
A Citroen csapatának idei felállása már végleges, azonban jövőre megeshet, hogy a franciák változtatnak a jelenlegi versenyzői gárdán. Yves Matton, a márka csapatfőnöke mindenestre nyitva hagyja a lehetőséget Sebastien Loeb előtt, aki 2018-ban akár ki is veheti a részét a ralizásból világbajnoki szinten.

Sebastien Loeb, a Rali Világbajnokság kilencszer koronázott királya, sikerei után belekóstolt többek között a pályaautózás, a ralicross és a tereprali világába is, de hobbi szinten megmaradt nála a ralizás, egy-egy eseményen való rajthoz állás erejéig. Az utóbbi napokban szonban hivatalossá vált, hogy visszatér régi csapatához, a Citroen-hez, egyelőre csak egy C3-as WRC teszt erejéig, de aztán ki tudja, mit hoz a jövő.

A Citroen-es kapcsolat hivatalos keretek között 2015-ben ért véget, amikor is a Citroen kivonult a WTCC-ből így Loeb a testvérmárka Peugeot-hoz került. Közel két év eltelte után azonban visszatér a márkához, mellyel neve egybeforrt. Igaz csak egy tesztre, de ez a lépés több szálon is elindítja a pletykákat, miszerint Loeb újból a világbajnokság résztvevője lehet.

Az esetről a Citroen Racing főnöke, Yves Matton azt nyilatkozta, hogy az idei évben már biztosan nem váltja le versenyzőit - Andreas Mikkelsen, Kris Meeke, Craig Breen, Stephane Lefebvre és Khalid Al Qassimi a 2017-es szezon versenyzői. "Idén már nincs esély arra, hogy Sebastien versenyezzen, hiszen nincs több autónk - azt pedig nem tartom jó ötletnek, hogy most egy futamon beüljön a C3-asba. Az eredmények is mutatják, hogy az idei bajnokság borzasztóan erős, komoly szintet értünk el az új generációs WRC-kel, és véleményem szerint egy versenyen nem tudna belerázódni ebbe az új környezetbe. Azonban ha egy nap mégis erre kerül sor, akkor fel kell készülnie a helyzetre."

Matton még közel sincs ahhoz a döntéshez, mely alapján meghozná a 2018-as csapatfelállást, de azért az ajtót nyitva hagyja Loeb számára. "Sebastien jövőjével kapcsolatosan, hogy nálunk fog-e versenyezni, még egyelőre nem tudok se igent, se nemet mondani."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33