l1
l2


 

Hanninen: Különleges projekt része vagyok

Augusztus 2.
Juho Hanninen a Toyota számára az első kétautós dobogót biztosította, miközben ő maga először pezsgőzhetett világbajnoki nagyszínpadon. Ez az eredmény különösen kedves a versenyző, a navigátor és a márka számára egyaránt, hiszen hazai futamon hazai siker születhetett július utolsó hétvégéjén, kicsit mégis csalódott.

Juho, gratulálunk az első dobogós helyezésedhez, mely különösen értékes, hiszen otthon szerezted meg. Különleges ez számodra és a csapatnak is?

Hanninen: "Azért egy kicsit csalódott vagyok, hogy az utolsó szakaszon hozott időeredmény alapján három tizeddel elmaradtam a második helytől. Minimális különbség, de éppen elég. Szombaton már tudtam, hogy nem lesz egyszerű menet a vasárnap, mindazok ellenére, hogy "csak" négy szakasz vár ránk. Versenyzőtársaimnál is akadtak hibák, amiket néha próbáltam kihasználni, de néha én is beleestem ugyanabba a csapdába, amibe mondjuk az előző napon vagy az előző szakaszon elkövettem. Összességében örülök ennek a helyezésnek, jó eredmény ez nekünk és a csapatnak is."

Jó munka azért meghozta az eredményét. Most milyen a hangulat a csapatban, hogy mondhatni egy álom vált valóra nálad?

Hanninen: "Nagyon nagyon jó, hiszen ennek az egésznek az alapja már tavaly tavasszal elkezdődött, amikor megtettük az első kilométereket az autóval. Még mindig nehéz felfogni, mennyire jó a légkör a csapatban - ami szerencsére tavaly óta tart. Egy különleges projekt része vagyok."

Az esemény abszolút pozitívum lehet a számodra, hiszen tudtál dominálni, és a hazai közönség legnagyobb örömére a célceremóián is ünnepelhettek téged. Mire számíthatunk tőled Németországban?

Hanninen: "Meglátjuk majd. Július végén már egy nagy tesztet letudtunk, mellyel a német aszfaltra próbáltuk felkészíteni az autót, úgy érzem, sikerrel. Természetesen itt a munka nem áll meg, most, hogy vége lett a finn futamnak, teljes erővel a német aszfaltra koncentrálunk. Nem a legkönnyebb verseny, de magabiztosan állok majd a rajtvonalhoz."

Kaj, régen láttunk már WRC dobogón, de üdvözlünk újra! Hogy éled meg ezt az eredményt?

Kaj Lindström (Juho Hanninen navigátora): "Természetesen nagyon jó érzés újból itt lenni! Ha jól emlékszem, utoljára ezzel a fickóval (Tommi Makinen) itt mellettem állhattam dobogóra, talán 2003-ban!"

Mesélj kérlek az elmúlt hétvégéről. Ahogy Juho mondta, nagy csata volt, melyhez azért egy kis csalódottság is társul, hiszen a második hely még megvolt az utolsó szakasz rajtjában. A tempótok kiváló volt.

Lindström: "Igen, Juho nagyon jó hétvégét hozott össze. Jól érezte az autót, elkapta a ritmust. Volt azért néhány probléma részünkről és műszaki oldalról is, ami nem túl jó, de ennek fényében megpróbáltuk a legjobbat kihozni az időkből. Csupán három tizeddel lettünk harmadikak.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33