l1
l2


 

Loeb visszatér a Citroen WRC-hez

Július 28.
Pályaautózások és terepralizások után a kilencszeres világbajnok újból WRC-ben kapott munkát. Sebastien Loeb korábbi csapatához, a Citroen Racinghez tér vissza az elkövetkezendő hetekben, hogy megtapasztalja, milyen vezetni egy legújabb generációs C3 WRC-t.

Sebastien Loeb aktív ralis pályafutása során nem kevesebb, mint 78 világbajnoki győzelmet zsebelt be. A 43 éves versenyző aszfalton viheti táncba egy napos teszt keretében a legújabb C3-ast – várhatóan augusztusban.

Az elmúlt napokban pletykaszinten felmerült az eset, azonban a hivatalos bejelentést szerdán délután tették közzé a PSA Motorsport jóvoltából. Mivel csupán tesztkilométerekről van szó, ezért Loeb terepes pályafutását nem kell felrúgni, hiszen a Peugeot-val való szereplés teljesen jól összeegyeztethető a Citroen terveivel. A PSA nem véletlen harcolt meg Loeb-ért – a francia versenyző igen komoly Citroenes tapasztalattal rendelkezik, így véleményük szerint a C3 tökéletesítéséhez nem árt egy abszolút tapasztalt pilóta véleménye a legújabb fejlesztésről.

"A Peugeot terepautója és a rallycross mellett most lehetőségem adódik a Citroen C3 tesztelésére." - kezdte gondolatait Loeb. "Őszintén szólva alig várom, hogy a legújabb generációs és új szabályoknak megfelelően épített autót vezethessek. A rali mindig is a szívem csücske volt - ugyan öt éve abbahagytam aktív pályafutásomat, de még mindig nagyon szeretem!"

A Citroen számára kicsit mondhatni félresikerült modellnek tűnik eddig a C3-as, hiszen az idei évben ez a legújabb generációs autó nem tudta hozni azokat a sikereket, amiket a Xsara, a C4 vagy éppen a DS3 WRC felmutathatott. A csapat biztos volt abban, hogy a csonka szezonként teljesített 2016-os évben teljesen jól felkészültek, az eredmények azonban nem ezt mutatják – az FIA konstruktőri tábláján jelen pillanatban az utolsó helyen állnak. Kris Meeke Mexikóban ugyan képes volt bezsebelni egy győzelmet, de idén körülbelül ennyire tellett a franciáktól siker tekintetében. Andreas Mikkelsen újdonsült igazolás a csapatnál, azonban a norvég sem tudta meghozni a dobogós helyeket a csapatnak.

Loeb ugyan még most nem mozgolódik a C3-assal, mindezek ellenére a csapat bizakodva tekint a hétvégére, hiszen a lengyel futamon kispadra kerülő Kris Meeke újból volán mögé ülhet, aki egyébként tavaly győztesként zárta a most következő finn megmérettetést.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33