l1
l2


 

Tanak ragadta magához a vezetést

Július 28.
Ott Tanak ragadta magához a legjobb pozíciót a finn rali első szakaszát követően. Csütörtökön este a városi Harju bemelegítésen az észt versenyző egy másodperccel előzte meg Thierry Neuvillet. Wilson bácsi örülhet most fiainak, hiszen a harmadik időt francia versenyzője, Sebastien Ogier zsebelte be. Szabóék sikeresen letudták a jyvaskylai első kilométereket.

Csütörtökön este hivatalosan, versenykörülmények között is kezdetét vette a Neste Rally Finland 2017-es felvonása. A világbajnokság kilencedik futamának nyitónapján Ott Tanak remekül autózott. Az M-Sport észt pilótája 1,1 másodpercet adott belga csapattársának, Thierry Neuville-nek.

"Ez egy olyan futam, ahol örömmel állok rajthoz." - mondta az észt. "Tisztelem és kedvelem ezeket az utakat, ahol ha jól érzem magam, semmi gond nem lehet!"

A kavicsos és aszfaltos keverékéről már-már ismert Harju szakasz egyaránt közkedvelt a versenyzők és nézők részéről – a szervezők próbáltak izgalmakat és látványosságot is belevinni az eseménybe, éppen emiatt egy olyan rég nem látott versenyzőt köszönthettünk újból a volán mögött, mint Marcus Grönholm. A finn egy Toyota Yaris WRC-vel mutatta meg, hogy még mindig a kezében van a vezetés élménye.

Neuville tehát másodikként melegített be, míg mögötte mindössze 4 tizedes elmaradással érkezik a négyszeres világbajnok, Sebastien Ogier. A Citroen Racing leggyorsabbja Craig Breen volt, aki negyedikként kezdett be, míg a hazai közönség kedvence, Jari-Matti Latvala az ötödik helyről kezdheti meg a felzárkózást.

Szabó Zoltán és Szabó Krisztián a Skoda Fabia R5-össel sikeresen letudták a csütörtök estét, ahol egy összetettbeli 46. helyet hoztak össze

A FOLYTATÁSBAN
Pénteken, azaz ma, maratoni távok elé néznek a versenyzőpárosok - közel 16 órás talponállás kezdődött el ma reggel, mely időbe 12 gyorsasági szakasz fér majd bele a maga 145-ös versenytávjával. Halinen, Urria és Jukojarvi két körben lesz délelőtt, délután pedig Aanekoski Valtra és Laukaa szakasza van tervezve, míg lezárásként ismét Harjun a sor.

1. Ott Tanak/M. Jarveoja, Ford Fiesta WRC 1:44.1
2. T. Neuville/Nicolas Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC +1.1
3. S. Ogier/J. Ingrassia, Ford Fiesta WRC +1.5
4. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC +1.6
5. J. M. Latvala/Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC +2.2
6. Hayden Paddon/Seb Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC +2.5
7. Juho Hanninen/Kaj Lindström, Toyota Yaris WRC +2.7
8. Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen C3 WRC +3.0
9. Elfyn Evans/Daniel Barritt, Ford Fiesta WRC +3.1
10. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC +3.5...

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33