l1
l2


 

A Hyundai Finnországban átveheti a vezetést

Július 27.
Frissen és lelkesen érkeznek a Hyundai Motorsport versenyzői Finnország útjaira, a kettős lengyel győzelem igazán motiválja őket abban, hogy a hétvégi futamon is bizonyítsanak, ugyanis a csapat célja a lehető legtöbb pont begyűjtése

A Hyundai Motorsport idén zsinórban már hét alkalommal örülhetett a dobogó valamely fokának – ezt a sorozatot pedig nem szeretnék megszakítani a srácok. Reményekkel telve érkezik a banda Finnország útjaira, ahol továbbra is a top3-ban szeretnék tudni legalább egy versenyzőjüket.

A Hyundai negyedik éve aktív résztvevője a világbajnokság vérkeringésének, e pályafutás során pedig nem feltétlen sikerrel gondolnak a finn ralira. Ezt az idei év nagyszerű eredményeiből kifolyólag szeretnék módosítani kedvező irányba.

A csapat minden bizonnyal jó formában van – ezt pedig a legutóbbi, lengyel eseményen is bizonyították, ahol kettős győzelemnek örülhettek. Thierry Neuville nyert, Hayden Paddon mögötte másodikként érkezett, de a banda harmadik tagjának, Dani Sordo-nak sem kell szomorkodnia, hiszen a negyedik hely pontjait zsebelhette be. Ez a Hyundai idei harmadik győzelmét jelentette, mely konstruktőri pontokkal közelebb kerülhetett az M-Sporthoz – Finnországban 22 pontos hátránnyal rajtolnak majd el.

Sprintelve a célban
A Hyundai Motorsport nagy tervekkel utazik Jyvaskyla-ba, ahol szeretnének emlékezeteset alkotni. A srácok a finn erdők urai lesznek, és remélik, hogy ezt értékes pontokkal is tudják majd bizonyítani vasárnap délutánra.

Az izgalmas utak különösen kedveltek mind a versenyzők mind a nézők körében. Az eszméletlen tempót nemcsak a Földön diktálják, hanem a levegőben is a hatalmas és látványos ugratóknak köszönhetően. Az útvonal nagyrészt megegyezik a tavalyi felvonással, ez azonban semmit nem jelent - ugyanolyan közkedvelt futamról beszélhetünk, ha nem még népszerűbbről, mint ahogy az tavaly is volt.

A csapat négy napos tesztet iktatott be felkészülésként még május végén, ám július közepén egy napot még szántak a finomhangolásokra. Mindezek mellett pedig Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul hétvégén versenyzett is egyet az Autoglym Rally, melyet Finnországban bonyolítottak le.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke:
"A lengyel ralin a srácok fantasztikus eredményekkel végeztek. Tudjuk jól azonban, hogy a kemény munkának itt még közel sincs vége. Nem szabad lejjebb adnunk, a további erőfeszítéseket és a koncentrációnkat még kell tartanunk, ha harcban szeretnénk maradni a bajnoki címekért. Finnország mindig is egy izgalmas eseménynek számított a naptárban, ez pedig idén sem lesz másképpen. A lengyel győzelem egy kis reményt ad nekünk arra, hogy sikeres eredményekben reménykedjünk a finn utakon. A most következő hétvége közel sem lesz könnyű – a nagy sebesség miatt az apró hibák is komoly gondokat okozhatnak. Itt még sohasem állhattunk dobogóra, így a célunk most az lesz, hogy ezt a rossz sorozatot megdöntsük. Titkon tökéletes lenne egy lengyel eredmény..."

Hayden Paddon/Seb Marshall (#4 Hyundai i20 Coupe WRC)
Paddon és nemrég betársult új navigátora, Seb Marshall egy fantasztikus eredménnyel végeztek Lengyelországban. A kiwi srác idei első dobogóját biztosította július elején a második hellyel, most pedig úgy érzi, hasonlót a finneknél is tudna alkotni.

Paddon: „Finnország egyértelműen egy olyan helyszín, melynek élvezem a pályáit. A szokatlanul gyors szakaszok legendásak, tele vannak történelemmel. Tudjuk jól, hogy a nagy tempó miatt trükkös esemény lesz, az ugratók pedig csak tovább fokozzák a dolgokat, de bízunk a legjobbakban. Mondhatom, hogy itt otthon érzem magam, az előző, lengyel dobogó pedig megadja azt a plusz bizalmat még ahhoz, hogy igenis sikerrel fejezhessem be a most következő hétvégét."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#5 Hyundai i20 Coupe WRC)
A lengyel futam a belga páros számára is emlékezetes marad – Neuville és Gilsoul idei harmadik győzelmével zárult a világbajnokság nyolcadik állomása. Finnországba érkezve Neuville mindössze 11 ponttal van elmaradva az összetett élén álló Sebastien Ogier-től, így a további nyomás garantált!

Neuville: "Nagy örömmel tölt el minket és a csapatot is, ha a lengyel eredményre gondolunk vissza. Remélem, ez csak a kezdet, és ezúttal is egy jó teljesítményt mutathatunk majd fel a hétvégén. Az autó erős és murván már bizonyított, hiszen két győzelmet kavicson szereztünk. Bízunk benne, hogy a bajnokságban versenyben leszünk és hiba nélkül teljesíthetjük a finn ralit."

Dani Sordo/Marc Martí (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)
Konstruktőri pontok tekintetében nemcsak a kettős győzelem jött jól a Hyundai-nak, hanem Sordo és Marti negyedik pozíciója is. A spanyol duó a finneknél sem adná alább – legalább egy dobogóközeli helyben reménykednek.

Sordo: "Lengyelországban már a dobogóhoz közel végeztünk, ezen pedig jó lenne javítani legalább egy helyet most Finnországban. Vegyes szezonunk van - akadnak egészen jó eredményeink, de néhol érzek egy kis hiányt is. Voltak helyszínek, melyre azt mondanám, hogy gátolták a fejlődésünket, de a lengyel eredményből kiindulva most határozottak vagyunk. Jól jönnének nekünk is a pontok, de csapatom számára is szeretnénk kedvezni a konstruktőri táblán.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33