l1
l2


 

Kris Meeke ott folytatta ahol tavaly abbahagyta a Finn Rallyn

Július 27.
Citroen sikerrel zárult a finn rali csütörtök délelőtti bemelegítése. A tavalyi futamgyőztes, Kris Meeke autózta a leggyorsabb időt, mögötte másodikként Thierry Neuville érkezett mindössze egy tizeddel elmaradva. Ruuhimaki harmadik leggyorsabbja Ott Tanak, negyedikje pedig minden tekintetben a hazai előnyöket élvező Jari-Matti Latvala lett. Szabóék is sikeresen letudták a bemelegítést.

Csütörtökön délelőtt Ruuhimaki 4,62 kilométeres részén a shakedown keretében kezdetét vette a világbajnokság idei kilencedik futama. A finn rali bemelegítésén a 2016-os felvonás leggyorsabbja, Kris Meeke kezdett a legügyesebben.

A Citroen Racing versenyzője egy 2:14,3-as idővel foglalta be a legkedvezőbb pozíciót. Az inkább negatív szezont teljesítő márka mögött mindössze egy tizeddel a Hyundai érkezik Thierry Neuville jóvoltából. A belga fiú versenytársával szemben egy körrel kevesebbet teljesített - Meeke ötször ment végig az ugratókkal teli szakaszon, míg Neuville négy rajthoz állás mellett döntött.

A harmadik helyen Jari-Matti Latvala egészen sokáig időzött, ám Ott Tanak a negyedik körére jól felszívta magát, és letaszította Toyotás versenytársát a dobogó harmadik fokáról. A finn csapat és a hazai rajongók támogatását élvező Latvala tehát egy negyedik időnek örülhetett Ruuhimaki céljában.

Egy Citroen, egy Hyundai,egy Ford és egy Toyota után ismét Hyundai következik – Dani Sordo az ötödik helyet csípte, míg mögötte hatodikként egy Citroen érkezik Craig Breennek köszönhetően.


Fotó: @word/ Gergely Makai

Magyar párosunk egy Skoda Fabia R5-össel három körben letudták a shakedownt, ahol kilométerről kilométerre fejlődtek időben - Szabó Zoltán és Szabó Krisztián 38. hellyel elégedhetett meg ráhangolódásképpen.

A 2017-es Neste Rally Finland shakedown eredménye:
1. Kris Meeke/Paul Nagle, Citroen C3 WRC 2:14.3
2. Thierry Neuville/N. Gilsoul, Hyundai i20 Coupe WRC 2:14.4
3. J.M. Latvala/M. Anttila, Toyota Yaris WRC 2:14.9
4. Dani Sordo/Marc Martí, Hyundai i20 Coupe WRC 2:15.2
5. Craig Breen/Scott Martin, Citroen C3 WRC 2:15.3
6. Hayden Paddon/S. Marshall, Hyundai i20 Coupe WRC 2:15.6
7. Mads Östberg/Eriksen T., Ford Fiesta WRC 17 2:15.6
8. S. Ogier/Ingrassia J., Ford Fiesta WRC 17 2:15.8
9. Esapekka Lappi/Janne Ferm, Toyota Yaris WRC 2:16.0
10. Ott Tanak/M Jarveoja, Ford Fiesta WRC 17 2:16.2...

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33