l1
l2


 

Ogier töréssel zárta az M-Sport felkészülését

Július 21.
A négyszeres világbajnok, Sebastien Ogier komolyabb ütközéssel vetetett véget annak a tesztnek, mellyel a finn futamra tervezett felkészülni. Az M-Sport versenyzője az utolsó körben törte össze a Fiestát - szerencsére sértetlenül kiszállt az autóból ő és társa. A történések fényében azonban most úgy tűnik, Evans és Suninen felkészülés nélkül vághat neki a Neste Rally Finlandnak

Az eset egészen pontosan csütörtökön a délutáni órákban történt, amikor is Sebastien Ogier már az utolsó, záró felfutásra készült a finn ralira kiírt teszt keretében. Egy nyújtott kanyarból kifelé jövet a Ford Fiestával a négyszeres világbajnok egy sziklát talált el, és nem úszta meg puszta horpadással az autó… Valójában ez a szikladarab már korábban is ott feküdt a kanyarban, csak a körök során érintőre vette a francia, és egyre beljebb került az útra. Amikor telibe találta a kődarabot, az eltörte a felfüggesztést és egyenesen a fának vezette az autót ez az eset. Ogier és társa szerencsére sértetlenül szállt ki a Fordból.

A Fiesta azonban kevésbé járt szerencsésen – jelentős sérüléseket szenvedett el, mégpedig olyan mértékben, hogy a szerelők képtelenek összedobni használható formába, így Teemu Suninen és Elfyn Evans péntekre illetve szombatra betervezett tesztkilométerei elmaradnak.

Az M-Sport egy gyors kalkulálás szerint úgy látja most, hogy Elfyn Evans teszt nélkül rajtolhat el a július 27-én kezdődő finn ralin, míg Teemu Suninen számára talán akadhat egy kis remény. Ogier csapattársának, Ott Tanaknak mondhatni szerencséje volt, hiszen ő a francia előtt a hét elején tudhatta le a felkészülést.

Sebastien Ogiernek, ha bajnoki címvédésre törekszik, gyorsan össze kell kapnia magát, hiszen mindössze 11 pontos előnnyel várja a jövőheti finn futamot Thierry Neuville előtt. A teszt ugyan balul sült el, de lényegében ha a futam statisztikákat nézzük, akkor Ogier számára nem feltétlen kedvező vadászterület Jyvaskyla környéke. Egyedül 2013-ban tudta megnyerni az ugratók versenyét, 2014-ben és 2015-ben csapattársa, Jari-Matti Latvala mögött másodikként végzett, tavaly pedig mindössze egy 24. helyre futotta a Volkswagen Polo WRC-vel.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33