l1
l2


 

Östberg visszatér Lengyelországba

Július 21.
Az Európa Bajnokság lengyel futamának nevezési listájára ugyan még jövőhét keddig várnunk kell, de abban már most biztosak lehetünk, hogy a világbajnokság állandó résztvevője is tiszteletét teszi a Rzeszów Rallyn. Mads Ostberg új navigátorral és az Adapta Motorsport Fiesta R5-ösével szeretne emlékezeteset alkotni Dél-Lengyelországban.

Mads Ostberg az idei világbajnokságban aktív résztvevőnek számít, ugyanis Martin Prokoppal karöltve egy privát csapatot hoztak létre, melynek köszönhetően rajthoz állhatnak minden egyes állomáson a 2017-es fejlesztésű Fiesta WRC-vel. Ostberg most a megszokottból egy kicsit kilépve a „család-csapat”, azaz az Adapta Motorsport Ford Fiesta R5-ösével tudhat le hasznos versenykilométereket augusztus elején.

A norvég versenyző számára eléggé mozgalmasak ezek a napok, hiszen Ola Floene navigátora visszavonulót fújt sporttársi meggondolásból, az év hátralévő részében pedig két itinerolvasóval számolhat Ostberg. A finn ralin már biztos, hogy Torstein Eriksen lesz segítségére július 27-30. között, a Rzeszów Ralin és várhatóan a német aszfaltos VB-n pedig Patrik Barth foglalhat helyet a jobbján.

Ostberg egyébként nem először kóstol bele az Európa Bajnokság küzdelmeibe - tavaly a Kanári-Szigeteken próbálkozott, azonban fékkel kapcsolatos gondok miatt idő előtt kénytelen volt feladni a versenyt.

"Nagy rajongója vagyok az EB-nek." - kezdte gondolatait a norvég. "Úgy gondolom, ez a sorozat tökéletes arra, hogy a tehetségeket felfedezzék. A futamok egészen komoly távokat tudnak le, és költségvetésileg is sokkal kedvezőbb, mint más egyéb sorozatok. Most közöttük fogok versenyezni, természetesen tisztelettel, harcra készülök."

Az Európa Bajnokság eddig négy állomását tudták le sikeresen a sorozat résztvevői. Az összetettbeli ponttáblán a lengyel rajt előtt Bruno Magalhaes vezet 14 ponttal a címvédő, Kajetan Kajetanowicz előtt.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33