l1
l2


 

Újra magyar páros a Finn Ralin!

Július 14.
Ütős mezőny rázódott össze a világbajnokság finn állomására - a szupergyors, ugratókkal tűzdelt ezer-tó vidékére az M-Sport öt, a többiek pedig három-három 2017-es WRC-vel érkeznek. A mezőnyben egy Skoda Fabia R5-tel egy magyar párosért is szoríthatunk.

Egészen bízató nevezési listát hagytak jóvá a világbajnokság finn állomásának szervezői. A július 27-30. között megrendezésre kerülő futamon 65 páros rajtolhat el Jyvaskyla-ból, melyek közül  43 autó lesz összkerekes a nevezési lista szerint. Természetesen a sorból nem hiányozhat egyik gyártó sem – mind a négy meghatározó márka észak felé veszi az irányt napokon belül. Az M-Sport a négyszeres világbajnok, Sebastien Ogier mellett Ott Tanak sikeres szereplésében is reménykedhet, aki a lengyel megmérettetés után ezen a helyszínen is várhatóan élvezheti majd az észt szurkolók támogatását. A csapatban a Dmack hátszéllel Elfyn Evans is részt vehet a fekete-fehér-piros Fiesta WRC-vel.

Ogier nyolc futam után komoly riválisra lelt Thierry Neuville személyében, aki Hyundai i20 Coupe WRC-jével Finnországban is szeretne borsot törni versenytársa orra alá. A belga fiú állandó két csapattársával, Dani Sordoval és Hayden Paddonal hozhat a márkának értékes pontokat. A kettős érzelmeket jelentő Citroen Racing újdonsült versenyzőjüket, a norvég Andreas Mikkelsent most kispadra tette - a döntés nem volt véletlen, hiszen a lengyel futam alatt pihenőjét töltő Kris Meeke felfrissülve, reményekkel telve érkezik arra a helyszínre, melyet tavaly az első helyen zárt. A franciák még Craig Breent és Khalid Al Qassimit küldik harcba a megújult C3-as WRC-vel.

Főként a helyszín miatt külön érdeklődés övezi a hazai csapatnak számító Toyota Gazoo Racing-et., hiszen a csapat sokkal inkább számít finnek mint japánnak. Tommi Makinen vezetésével olyan kiválóságok autózhatnak hazai pályán mint Jari-Matti Latvala, Juho Hanninen és Esapekka Lappi.

A gyári résztvevők mellé kettő olyan Fiestás versenyző is csatlakozik, mint az ugratók megszállottja, Mads Ostberg, illetve a három évvel ezelőtti finn jövő csillagaként megválasztott Teemu Suninen, aki a lengyeleknél debütált a királykategóriában, nem is akárhogyan, egy szakaszgyőzelem és az összetettbeli hatodik hellyel lett gazdagabb.

A WRC-k mellett szép számban jelentkeztek R5-össel is párosok - itt mozgolódik majd Suninen két utódja, Jari Huttunen és Juuso Nordgren, akik mindketten a Skoda Fabia R5-öst választottak. A kategóriában egészen pontosan 28-an rajtolnak el, köztük pedig lesz egy magyar páros is, Szabó Zoltán és Szabó Krisztián sokakhoz hasonlóan szintén egy Fabiát küld harcba.

A 2017-es Neste Rally Finland nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33