l1
l2


 

Ranga Peti vezet a Veszprém Ralin

Július 7.
Kőkemény körülmények között két gyorsasági szakasszal elrajtolt az idei szezon utolsó kavicsos állomása, ahol Ranga Péter ragadta magához a vezetést a Fabia R5-össel. A Veszprém rali második idejének Benik Balázs örülhet, míg harmadikként Balogh János érkezik egy Evoval. Az élmezőny többsége defekttel küzdött, holnap folytatás hat szakasszal!

Két Márkó-Jutaspuszta gyorsasági szakasszal szombaton délután kezdetét vette az országos rali bajnokság utolsó murvás futama. A Veszprém rali nyitónapján az időjárás nem kegyelmezett – versenyzőket, nézőket egyaránt elmosva hatalmas felhőszakadás közepette rajtoltak el az első versenyautók négy óra után nem sokkal. A 20 kilométeres lőtéri részen egy kicsit a lengyel ralira is képzelhettük magukat – az időjárásra vonatkozóan. A feel the gravel ugyan elmaradt, hiszen a víz és a sár vette át a por szerepét..

Az első szakaszon még a címvédő, Herczig Norbi autózta a leggyorsabb időt, másodszorra azonban már nem kedveztek a Skoda versenyzőjének a körülmények – Jutaspuszta közepén bekaptak egy defektet és a célig viselték a terhet, melyet rögtön el is kezdtek orvosolni, amint átlépték navigátorával, Bacigal Igorral a célvonalat.

Helyére a második körben mutatott határozott teljesítménnyel Ranga Péter és segédje, Szőke Tamás érkezett. A pécsi fiúnak a második felvonás sokkal jobban ízlett, azonban fellélegzésre még nem gondolhat, hiszen mindössze 1,9 másodperces előnnyel várja a folytatást Benik Balázs előtt.

Benik a kihagyás után most már úgy érzi, kezd visszatérni az igazi ralis feeling a kezébe, és a kedvezőtlen gumiválasztás ellenére is egy második összetettbeli idővel büszkélkedhet kicsivel több, mint 40 versenykilométer megtétele után. A visszaszokást pedig mi sem bizonyítja jobban, mint egy szakaszgyőzelem, melyet a nap második részén zsebelt be.

A futam harmadik legjobb idejével a sok-sok R5-ös résztvevő ellenére egy Mitsubishi Lancer Evo érkezik, melyet Balogh Jani terelget. A borsodi versenyző holnap azért felkötheti, amit fel kell, hiszen hátránya 29 másodperc Benikhez képest, mögötte pedig Vincze Ferenc toporog egy Fabia R5-össel és 15 másodperccel. Itt egyébként figyelembe kell venni, hogy Vinczéék egy 30 másodperces büntetéssel is gazdagodtak, így ennek fényében elégedhetnek meg a szombati esti negyedik hellyel.

Ötödikként Hevesi Istvánék érkeznek egy Mitsubishi-vel, hatodik Kazár Miklós, míg Vizelli Karcsi élete első királykategóriás futamán egy hetedik idővel büszkélkedhet az első versenynap után.
Az első körben tehát az eső és a víz uralkodott, a második körben már az időjárás kedvezőbb oldalát mutatta, a versenyzők azonban nem könnyebbülhettek meg ennek ellenére, hiszen a defektek szinte senkit nem kíméltek. Herczig Norbi, Bútor Robi, Fogasy Gergely defekt, és Hadik András is például gumi nélkül gurult le a célba.

A mai két gyors nem feltétlen vízválasztó az élmezőny alakulásában, hiszen holnap nem kevesebb, mint hat szakasz vár majd azokra a párosokra, akik sikeresen túlélték a szombati kilométereket.

A 2017-es Veszprém Rally szombati eredménye:

  1. Ranga Péter/Szőke Tamás – Skoda Fabia R5                                      26:50.6
  2. Benik Balázs/Rácz Bence – Skoda Fabia R5                                         +1.9
  3. Balogh János/Holczer Dániel – Mitsubishi Lancer Evo IX                               +31.3
  4. Vincze Ferenc/Bazsó Attila – Skoda Fabia R5                                     +46.6
  5. Hevesi István/Vánsza Zsolt – Mitsubishi Lancer Evo VI                 +55.5
  6. Kazár Miklós/Ferencz Ramón – Ford Fiesta R5                                 +56.9
  7. Vizelli Károly/Nagy Péter – Skoda Fabia R5                                        +1:31.5
  8. ifj. Ranga László/Tóth Imre – Skoda Fabia R5                                     +1:33.2
  9. Hadik András/Kertész Krisztián – Ford Fiesta R5                          +1:33.3
  10. Maricsek Miklós/Bán Viktor – Mitsubishi Lancer Evo IX                1:39.8

Lara