l1
l2


 

Paddon megkönnyebbülten várja a folytatást

Július 7.
Hayden Paddon Lengyelországban elért második helyével a Hyundai kettős győzelemmel zárta a lengyel ralit. Paddon megkönnyebbülve nyilatkozott a verseny végén, hiszen egy nehéz időszakot zárhat le szezonbeli első dobogós helyével.

Hayden, idén először lehetsz itt a dobogósok között. Hogy érzed magad?

Paddon: "Borzasztó nagy megkönnyebbülés, főleg azok után, hogy a pénteket egy 40 másodperces hátránnyal kezdtem. Ezt követően próbáltam összeszedni magam. Lehet, nem lennék most itt, ha Jari-Matti és Ott végig tudja vinni a hétvégét."

Az utolsó két futamot nem tudtad befejezni, most azonban második lettél. Úgy érzed, visszanyerted önmagad, és most már ez a sorozat folytatódhat?

Paddon: "Még mindig úgy érzem, vannak dolgok, amiket formálni és javítani kell. Ez egy nagyon nehéz időszak volt most az életemben, mind szakmai mind személyes szempontból. Ezzel az eredménnyel mintha egy kis teher most leesett volna rólam, de nem szeretnék megállni. A futam előtti teszt jól sikerült, mely önbizalmat ad a továbbiakra is."

A következő finn futam esetében akár tíz versenyzőről is beszélhetünk, aki esélyes a győzelemre. Mit gondolsz?

Paddon: "Biztos vagyok benne, hogy izgalmas verseny lesz. Az első szakasz rajtjától kezdve komoly küzdelmek elé nézünk. Mindent megteszünk a sikerért, és nem tagadom, 2018-ban szeretném tovább építeni az esélyt a bajnoki címre."

Sebastian, elsőször is engedd meg, hogy üdvözöljelek a dobogósok között. Feltételezem, hogy nagy ünneplés van most.

Sebastian Marshall (Hayden Paddon navigátora): "Jól látod, rendesen kihűltem a pezsgőtől J! Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek! Ez csupán a harmadik világbajnoki futamom WRC-ben, és úgy tűnik, Haydennel közösen igazán erős párost alkotunk már most. Portugáliában és Szardínián nem sikerült befejezni a kilométereket, így kicsit frusztrálva érkeztünk a lengyelekhez, ahol egyébként a pénteket megint nem a legjobban kezdtük. Nem gondoltuk volna, hogy a vége egy dobogó lesz. Fantasztikus eredmény ez most nekünk és a csapatnak is egyaránt. Ez egy jó kezdet a kapcsolatunkban, és remélem, egyre csak erősödni fog eredmények tekintetében is."

Lara