l1
l2


 

Ogier: Fel kell töltenem magam

Július 7.
Sebastien Ogier a nehézségek ellenére Lengyelországban is biztosítani tudta csapatának a dobogós helyet. A négyszeres világbajnok ugyan jó úton halad az ötödik cím felé, de előnye nem megnyugtató a most megszerzett harmadik hely és plusz négy pont ellenére sem

Seb, egy harmadik helyet csíptél el, vele együtt pedig értékes pontokkal lettél gazdagabb. Hogy érezted magad a hétvégén?

Ogier: "Nem volt egy egyszerű menet, így ezekkel a pontokkal elégedettnek kell lennem - nem érte volna meg a kockáztatást, hiszen akkor csak rosszabb lenne az összetettbeli helyzet. Nem mondhatnám, hogy olyan szuper sebességre kapcsoltunk a hétvégén. Lényegében szerencsések vagyunk ezzel a harmadik hellyel, mellyel kapcsolatosan Ott kieséséről sem szabad megfeledkeznünk. Egyébként megérdemelte volna kitartása és teljesítménye miatt a dobogót! Mi most 19 pontot gyűjtöttünk be, ami nagyon jól jön."

Mesélj nekünk kérlek a szombati motor helyzetről

Ogier: "Nem kimondottan motor gondjaink voltak, inkább kapcsolódott az eset a generátorhoz. Nem működött jól, nagy nehézséget jelentett a számunkra, alig vártuk, hogy vége legyen a napnak. Végül pedig az egész versenyt sikeresen befejezhettük. Ezek a dolgok benne vannak a pakliban – illetve a defektek, amelyek minket sem kíméltek, hiszen szombat délelőtt be is gyűjtöttünk egyet. Örülök a pontoknak, de most várom a nyaralást! :)"

Milyen gondolatok kavarognak benned Finnországgal kapcsolatosan?

Ogier: "Biztos vagyok benne, hogy a finn hétvége jó lesz nekünk. Persze néha vannak nehéz pillanatok egy bajnokságban. Most fel kell töltenem magam, hogy újult erővel, a maximumot hozhassam ki magamból. Finnország előtt két napos tesztet iktatunk majd be, hogy minél jobban érezhessük magunkat az autóban. Az ugratók hazája mindig is érdekes volt a rengeteg hazai rajongóval, remélem, ez most sem lesz másképpen."

Julien, neked is szükséged van egy kis feltöltődésre?

Julien Ingrassia (Sebastien Ogier navigátora): "Megeshet. A verseny végéhez közeledve nem volt sok időnk a szakaszok között. Közben peddig aggódtunk a defektekért és az apróbb hibákért - mindenkinek egy kemény hétvége volt ez. Még most jön egy különleges murvás futam, aztán visszatérünk aszfaltra, szóval nem árt tényleg bizonyos szinten feltölteni magunkat. Régen volt már ilyen izgalmas bajnokságunk, ahol szinte minden másodperc számít. Szinte lehetetlen tippelni, hogy kik lesznek a dobogón. Versenyről versenyre egyre izgalmasabban alakul az összetett." 

Lara